Factorii care îţi îngroaşă sîngele

Cheagurile de sînge, rezultate în urma îngroşării sîngelui pot fi fatale pentru organismul uman. Acestea pot apărea în urma unei perioade îndelungate de imobilitate(lipsa mişcării). De asemenea, apariţia lor se mai poate datora şi altor factori. Care sunt aceştia, aflaţi în cele ce urmeayă. 

1. Aerul poluat – un studiu efectuat de către un grup de oameni de ştiinţă de la Harvard concluzionează că particulele chimice din aer inhalate duc la îngroşarea sîngelui. 

2. Fumul de ţigară – provoaca diverse leziuni celulare, deturneaza oxigenul necesar celulelor sanatoase, ingroasa sangele si mareste tensiunea arteriala. 

3. Sarea

4. Lipsa lichidelor în organism

5. Obezitatea

6. Preparate tip fast food, meyeluri, îngheţată, prăjeli, 

7. Alcoolul

8. Contraceptivele orale

9. Cafeaua

10. Stresul  – furia îngustează arterele, accelerează pulsul şi îngroaşă sângele, predispunând la formarea de cheaguri. Aşadar, când ai un moment de furie, numără până la 10 şi respiră profund.

11. Zahărul

12. Excesul de vitamina A – excesul de vitamina A ingroasa sangele si poate suprastimula sistemul imunitar”, sustin cercetatorii de la Universitatea Harvard. Indicatia este sa incercam sa luam cat mai multa vitamina A din alimente, mai degraba, decat din pastile.

13. Frigul

Ce alimente subţiază sîngele ?

1)  Vinul roşu şi strugurii – aceştia conţin resveratrolul, o substanţă ce are un rol important în subtierea sangelui. El actioneaza prompt, impiedicand trombocitele (celulele implicate in formarea cheagurilor de sange) sa se alipeasca. Prin acest mecanism, resveratrolul poate impiedica aparitia infarctului. 

2) Usturoiul – trei catei de usturoi consumati pe zi reduc rapid nivelul colesterolului. Contra mirosului, mancati putin patrunjel sau o boaba de cafea.

3) Ceapa – “subtiaza sangele”, impiedica formarea cheagurilor si creste nivelul colesterolului benefic HDL.

4) Urzicile reglează fluiditatea sângelui

5) Măsline sau ulei de măsline –  consumul lui regulat evita acumularea de grasimi in organism si, deci, regularizeaza nivelul colesterolului.

6) Citricele 

7) Ţelina

8)Ananasul – Sucul de ananas subtiaza sangele, de aceea este indicat in cazul celor care au probleme cu inima. 

9) Berea  – imbunatateste circulatia sangelui – berea creste nivelul colesterolului “bun”.

10)Peştele

Merele: trei mere mancate intr-o zi reduc nivelul colesterolului cu 5%, la persoanele care il au in exces.

Soia: 25 de grame de soia pe zi produc o diminuare cu 9 mg/dl a nivelului colesterolului. 

 Morcovul: actioneaza direct asupra colesterolului. Doi morcovi cruzi, de talie mijlocie, mancati pe zi, coboara cu 10-20% nivelul colesterolului.

Ovazul: mancati zilnic o portie de 200 g ovaz fiert in apa.

Nucile: o portie de 40 g nuci pe zi reduce riscul colesterolului cu 53%.

Fasolea boabe uscata: contribuie la scaderea colesterolului, cu conditia sa se consume zilnic, intre una si trei luni.

Ceaiul negru: studii recente au demonstrat eficienta lui in protectia contra cancerului, a arterosclerozei si in scaderea colesterolului. Se consuma trei cesti pe zi. In exces, poate crea insomnie.

Ceaiul verde subtiază sangele şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sange

Pătrunjelul mîncat pe stomacul gol

About these ads

6 Răspunsuri to “Factorii care îţi îngroaşă sîngele”

  1. Totul înțeleg si sunt de acord dar cu una nu pot fi de acord absolut de loc, berea care este cea mai daunatoare si negativa pentru organismului omului sa fie si de folos !

  2. Doar berea nefiltrata si facuta din ingrediente naturale

  3. mariana mihaila Says:

    Am primit o lista de la un spital cu alimente care scad efectul tratamentului anticoagulant. As vrea sa stiu daca aceste alimente chiar au influenta asupra ingrosarii sangelui si daca lista aceasta este reala. Rog pe cineva care stie sa ma ajute cu niste sfaturi care ar fi foarte utile mamei mele(78 ani) care de curand a suferit un infarct miocardic si i sa declansat si un diabet totodata. Lista produse: tabac, brocoli, ridichi, conopida, salata verde, spanac, ulei de soia, ceai verde, oua, branza si ficat.

    • De aceasta lista am auzit si eu. Sotul unei cunostiinte a fost operat la inima si i-au dat aceasta lista la spital . Mentionez ca nu locuiesc in tara, deci daca si in alta tara se recomanda aceste lucruri inseamna ca o fi asa.

  4. Emil Bondre Says:

    Ce recomand este Picaturile de perhidrol. Incepind cu o picatura de perhidrol ajungand in functie de cit de grava este boala.
    Daca este vorba doar de a curati organismul putem ajunge numarind picaturile chiar si pina la 20 de picaturi in 20 de zile.
    Dupa 20 , scadem picaturile inapoi de la 19 la 18 ,17 si asa pina ajungem inapoi la numarul 1 de picaturi.
    ATENTIE!!!
    Se bea cu paiul ca sa nu se ajunga cu lichidul la masele plubate .
    Picaturile se pun inro cana cu apa potabila azi una mine doua si asa maideparte pina la douzeci ,si pe urma inapoi. Nu se pea 20 de picaturi dintruna!!!
    Poate arde stomacul…

  5. Pehidrolul ardeeeeeeeeeee !! Doamne fereste!! Cum sa recomanzi asa ceva?? Incercati sa puneti 2 picaturi in palma sa vedeti efect devastator !!!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 56 other followers

%d bloggers like this: