Pe ultima sută de metri, să-i dăm foc la ghete!!!

Hey, marele BOOM studenţesc se apropie cu paşi repezi. Doamne, ce repede mai trece timpul. Parcă acum cîteva zile era întîi septembrie. Parcă acum cîteva zile, după o lungă vacanţă de neuitat, ne revedeam colegii face to face, pe holurile facultăţii.
În mai puţin de o lună, Sfînta Sesiune, urmează să ne păşească pragul. Primele ei semne şi-au făcut deja apariţia în zonă: sute de trîmbiţe şi tunete răsună ameninţător de la catedră, prevestînd, studenţilor, un război crîncen, pe viaţă şi pe moarte. Potrivit tradiţiei anilor precedenţi,  în timp ce eroii îşi văd liniştiţi de viaţa lor, în aşteptarea probei de foc, de partea cealaltă, ostaşii cu frecvenţă „voluntară” mizează pe noroc şi fenomene paranormale de genul îngrăşării porcului în ajun.

Uşile bibliotecilor se deschid din ce în ce mai des, calculatoarele sînt solicitate mai frecvent, sălile de curs găzduiesc, pe zi ce trece, tot mai mulţi învăţăcei, în dreptul aparatelor destinate realizării copiilor se formează cozi din alea ca pe vremea sovietică, iar în registre, calificativele răsar ca ciupercile după ploaie. Cu mic cu mare, studenţimea rătăceşte cu burta pe carte, în aşteptarea „marii împărtăşanii” de la sfîrşit de semestru. Primul examen se vede deja la orizont, iată de ce Face to Face a ţinut morţiş să-ţi ureze multă baftă, inspiraţie şi curaj pentru testările ce-ţi bat la uşă.

Nu uita că eşti pe ultima sută de metri şi, la sigur, dificultăţile nu vor întîrzia să-ţi apară în cale. Întîmpină-le cu zîmbetul pe faţă şi cu un soare blînd în priviri, şi-atunci, cu siguranţă, muzele nu te vor lăsa de unul singur, la greu. Fii responsabil, disciplinat şi conştiincios în tot ceea ce faci, nu te zgîrci să-ţi investeşti timpul repetînd sau însuşind materia acumulată pe parcursul întregului semestru. Nu ai făcut toate astea pînă acum, dar vrei, în ruptul capului să nu rămîi codaş în orăşelul universitar? Păi, grăbeşte-te cît mai e timp. Dă-i foc la ghete şi nu te lăsa păgubaş în robia lenei !!!!!

Cristina Popa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: