3 sfaturi pentru o bătrâneţe frumoasă !

a (20)

Ai ajuns la vârsta când nu mai mergi la muncă pentru că anii şi poverile te ţin de pragul casei, când nimeni nu-ţi mai agreează compania ca pe vremuri şi te simţi inutil, umil, neputincios, fără prieteni, când nu ştii  ce să faci  ca ziua să treacă cu folos, când viaţa nu mai prezintă interes pentru tine, pentru că nu mai eşti în stare să răstorni munţii din loc. E clar ca bună ziua: Floarea-vârstei s-a desprins de ram, dar asta nu ar trebui să te indispună. Fiece vârstă e frumoasă în felul ei, chiar şi bătrâneţea. De tine depinde  până când e loc de aventură în viaţa ta, iar ca să nu-ţi pierzi timpul în căutarea soluţiilor potrivite pentru a opri scurgerea anilor în loc, mai jos, găseşti câteva sfaturi numai bune:

1 Întocmeşte-ţi o listă cu activităţi interesante – de exemplu, în fiece seară, în loc să te tolăneşti în faţa televizorului, citeşte câte 2-5 pagini dintr-o cărţulie preferată, memorează versuri pentru a-ţi antrena memoria, ieşi la o plimbare cu prietenii, joacă dame, şah, găteşte ceva gustos, fă din viaţa ta o adevărată sărbătoare.

2 Întocmeşte-ţi un orar zilnic, pe care să-l respecţi cu stricteţe. Dacă până la această vârstă îţi organizai timpul în funcţie de serviciu, acum ai la dispoziţie tot timpul din lume şi doar tu eşti în măsură să hotărăşti la ce oră e cazul să te trezeşti, să iei micul dejun, să faci cumpărăturile ….

3 Nu ignora porţiile de dragoste: o viaţă fericită nu poate exista în afara relaţiilor intime. Chiar dacă nu mai faci faţă la pat ca pe vremuri, fii tare pe poziţii şi insuflă-ţi cele mai pozitive emoţii şi încurajări. O să vezi, cu puţină încredere în sine, minunile nu vor întârzia să apară, iar în familia ta pacea şi împlinirea sufletească se va simţi  ca la ea acasă.

Nu uita: bătrâneţea nu trebuie să fie pentru tine o povară, o perioadă stresantă şi descurajatoare, ci mai degrabă, o a doua lună de miere.      

Cristina Popa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: