„Muzeul” curiozităţilor

y1pSSplYEAQllUJjZSiH1pE3KvDc4zfRyOyZzQVrhfqT0wqdJA2g0B0V80oLy0aU4cB1. Cifra 1 reprezintă Soarele. Ea este simbolul ambiţiei, scopului, agresivităţii.

Cifra 2 reprezintă Luna, antiteza dintre zi şi noapte. Cifra 3 reprezintă comuniunea dintre Present, Trecut şi Viitor. Cifra 4 face referinţă la cele 4 anotimpuri ale anului (toamnă, iarnă, primăvară, vară) şi cele  4 părţi ale lumii. Ea este simbolul modestiei. Cifra 5 reprezintă îmbinarea riscului şi a experienţei, lipsa stabilităţii şi tendinţa spre cunoştinţe. Cifra 6 este considerată cifra ideală, întrucât aceasta este simbolul armoniei. Cifra 7 reprezintă simbolul tainelor, cunoştinţelor şi înţelepciunii. Cifra 8 este considerată a fi aducătoare de venituri şi siguranţă. Cifra 9 reprezintă cifra succesului.

 

2.  În Japonia şi Austria, din cele mai vechi timpuri, copii sunt învăţaţi să scrie şi cu mâna dreaptă şi cu cea stângă. În majoritatea ţărilor de pe glob, se scrie de la stânga la dreapta, numai în ţările arabe se scrie de la dreapta la stânga. În Grecia Antică, primul rând se scria de la dreapta la stânga, iar al doilea, invers.

 

3 Într-o provincie din India există un obicei potrivit căruia dacă elevul lipseşte de la ore, cineva din membrii familiei sale e obligat să-l înlocuiască.

 

4 Până în 1878, arbitrul de fotbal nu se afla în teren cu jucătorii, ci urmărea meciul de la o tribună.

 

5 Oamenii de ştiinţă au constatat că în medie oamenii vorbesc pe zi aproximativ o oră. În cursul vieţii, omul vorbeşte circa 2 ani şi jumătate. Dacă toate cuvintele rostite de o persoană ar fi aşternute pe o hârtie, s-ar putea edita o mie de volume a câte 400 de pagini fiecare.

 

6 Homer şi Socrate n-au scris în viaţa lor nici un rând. Toate operele lor, aceştia le memorau întrucât nu ştiau să scrie. Balzac scria noaptea. Gogol şi Hemingway scriau din picioare. L a Fontaine scria doar pe timp ploios

 

7 Alfabetul japonez este constituit din 28 mii de simboluri, fiecare dintre acestea putând fi pronunţate în 14 moduri, reprezentând tot atâtea înţelesuri. În prezent, pe glob, există 65 tipuri de alfabet. Limba cu cele mai multe litere este cambogiana – 72, iar cu cele mai puţine – rotokas – 11, vorbită în unele regiuni din Papua Noua Guinee.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: