Cum îi vii de hag acneei

f (114)

Acneea reprezintă o afecţiune stânjenitoare, care produce un disconfort psihologic şi determină izolarea persoanei de colectivitate. În lupta cu ea te poţi angaja apelând la ajutorul unui dermatolog sau acţionând de sine stătător, urmând cu fidelitate câteva recomandări:

1 Aplică pe faţă o mască din miere o dată sau de 2 ori pe săptămână. Mierea de albini are proprietăţi antibacteriene, fiind excelentă pentru dezintoxicare şi vindecarea petelor roşii minore.

2 Spală-ţi tenul de 2 ori pe zi cu săpun antiacneic. Foloseşte un săpun pe bază de sulf, numai bun pentru tenul cu probleme. Programează această procedură dimineaţa imediat după trezire şi seara, chiar înainte de culcare.

3 Spală-ţi faţa cu delicateţe. Nu freca pielea, nu folosi scrab-ul. Nu exagera, spălarea în exces poate înrăutăţi situaţia.

4 Nu permite ca părul să-ţi acopere faţa, deoarece părul conţine uleiuri, care ar contribui la menţinerea afecţiunii şi la apariţia altor puncte negre sau purulente. Spală-ţi zilnic părul, menţine-l sănătos şi ordonat.

5 Începe o cură de multivitamine. S-ar putea ca acneea să fie cauzată ca urmare a unor probleme hormonale sau a unei carenţe de vitamine şi minerale. Sănătatea pielii este dependentă de nutriţie, aşa că alimentează-te cât mai sănătos posibil şi în mod obligatoriu ia regulat un supliment de crom şi zinc. Acesta te va ajuta să vindeci rapid coşurile existente şi să previi apariţia unor „izbucniri” ulterioare. Consumă mult morcov, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A întăreşte ţesutul protector al pielii şi previne acneea. De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic. O deficienţă de vitamina A poate duce la apariţia acneei.

6 Evită machiajul încărcat, chiar renunţă la el pentru o perioadă. Produsele de machiaj închid porii, cauzând mai multe coşuri şi puncte negre.

7 Nu-ţi stoarce coşurile sau punctele negre. Astfel ai putea determina producerea de sebuum în exces.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: