Fapte curioase….

25950330_gelato_di_nuvola_by_meppol1 Laptele de capră e de 4 ori mai bun ca cel de vacă, conţinând de 2-3 ori mai multe vitamine.

2   57% dintre britanice poartă mărimea 4 la sutien, în timp ce 50% dintre italience şi austriece poartă sutiene cu mărimele 1-2

3 Şiroaiele de lacrimi nu sunt altceva decât o descărcare emoţională, pentru că odată cu lacrimile scurse, din organism sunt eliminate toxinele şi hormonii stresului, care sunt formaţi în urma unor şocuri psihoemotive. Cercetătorii afirmă că persoanele care îşi permit des să plângă, sunt mai puţin predispuse bolilor cardiovasculare şi gastrointestinale.

4 Statul prea mult pe scaunul de la WC, poate provoca crize de hemoroizi.

5 Unul dintre factorii care contribuie la înmuierea şi lăsarea sânilor îl constituie baia caldă.

6 Maximele constituie cea mai agreabilă lectură pe durata unei călătorii.

7. În China îndepărtată, eunucii erau forţaţi zilnic să bea sute de ceşti de ceai, după care li se despicau burţile, folosite, mai târziu pe post de mingi de fotbal.

8 Ali Baba este menţionat în aproape toate cărţile persane. Acesta era un celebr vrăjitor, ce se îndeletnicea cu magia neagră, în Orientul Mijlociu.

9 Numele crizantemei provine de la grecescul „chrisos” – aur şi „anthemas” – floare. Primele crizanteme au apărut în China centrală, în 1500 î Hr. În Europa, crizantema a fost adusă de olandezi. Ea înfloreşte până la sfârşitul lunii noiembrie şi este ultima floare a toamnei.

 10. Hreanul şi piperul provoacă strănutul, iar strănutul, la rândul lui, poate determina fracturarea coastelor. Strănutul părăseşte cavitatea bucală cu o viteză de 960 km pe oră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: