Beneficiile aperitivelor

336Consumate în cantităţi moderate, băuturile alcoolice pot fi extrem de benefice pentru sănătatea noastră. Iată câteva recomandări referitoare la licorile bahice ce ne fac fericiţi:

Vinul roşu – protejează inima şi sistemul vascular, mai ales dacă este consumat la masă, înainte de a merge la culcare. El creşte nivelul colesterolului, are proprietatea de a preveni apariţia cheagurilor de sânge şi de a proteja arterele, fapt ce previne riscul de infarct miocardic.

Bucks Fizz – e o băutură pe care o puteţi prepara din 125 ml suc de portocale şi şampanie. Portocalele conţin multă vitamina C, ceea ce va determina fortificarea sistemului imunitar.

Berea – are grijă de sistemul osos, deoarece conţine silicon, iar acesta determină fortificarea oaselor. O porţie de 500 ml de bere, de 2-3 ori pe săptămână face oasele mai puternice şi previne instalarea osteoporozei. Cel mai potrivit sortiment de bere este cel cu o concentraţie mică de alcool.

Ginul – fiind un diuretic puternic, ajută ficatul şi rinichii, dar nu consumat pe stomacul gol, în stare de oboseală sau în exces.

Cidrul – este un adversar puternic al anemiei. Combate oboseala, slăbiciunile, lipsa de concentrare. O cană de cidru dulce sau sec acoperă o cincime din necesarul zilnic de fier al organismului.

Whisky – este băutura pe care medicii, de obicei, o recomandă insomniacilor. Plus la asta, whisky-ul desfundă sinusurile nazale. Iar dacă se adaugă o linguriţă de miere şi câteva picături de lămâie, această băutură ameliorează durerile faringiene.

Pălinca – este recomandată împotriva alergiilor şi a intoxicaţiilor.

Bloody Mary – e o băutură ce poate protja de unele maladii oncologice. Două porţii ce conţin 125 ml de suc de roşii asigură necesarul zilnic de lycopen – antioxidantul care îi protejează pe bărbaţi de riscul de cancer de prostată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: