Oul – simbolul vieţii

O mulţime de culturi de pe întreg globul pământesc consideră oul un simbol desăvârşit al vieţii. Ca să vă convingeţi că acest titlu i se potriveşte de minune, iată câteva beneficii de care se face „vinovat” acest produs, atât în plan medical, cât şi estetic.

Meritul ouălor pentru sănătatea noastră trupească şi mintală este unul de nedescris. Din toată gama existentă, mai cu seamă, benefic şi miraculos pentru sănătate este oul de prepeliţă: bogat în substanţe antibacteriene, extrem de benefice pentru fortificarea sistemului imunitar. Lisite de colesterol, ouăle de prepeliţă au un conţinut variat de microelemente şi vitamine(în comparaţie cu un ou de găină, oul de prepeliţă conţine de 2,5 ori mai multă vitamina A, de 2,8 ori mai multă vitamina B1, de 2,2 ori mai multă vitamina B2). De asemenea, vitamina D este conţinută în ouăle de prepeliţă în stare activă, Fosforul şi Caliul se află în concentraţii de 5 ori mai mari, iar Fierul de 4,5 ori mai mult. Avantajul ouălor de prepeliţă mai constă şi într-o perioadă mai îndelungată de păstrare, chiar şi la temperatura camerei. Acestea nu sunt alergice şi contribuie la îmbunătăţirea aspectului tenului.

Consumul regulat de ouă de prepeliţă contribuie la:

 

Tratarea afecţiunilor gastrice şi de pancreas

Ridică nivelul hemoglobinei în sânge

Reduce durerile de cap şi înlătură senzaţia de oboseală

Stimulează potenţa

Îmbunătăţesc activitatea nervoasă

Fortifică imunitatea.

Determină pierderea în greutate

Un răspuns to “Oul – simbolul vieţii”

  1. Cand faceam gimnastica pe la 7-8 ani am facut 2 cure cu oua de prepelita. In prima zi 1 ou, in a doua 2 oua si tot asa pana la 7 iar apoi descrescator. Oualele le beam crude unul dupa celalalt, eu care nu le mananc sub nici o forma. Asta disciplina adevarata dar sa nu derivez de la subiect. Chiar mi-au facut bine aceste cure deci merita un pic de efort desi nu cred ca as putea sa le mai beau acum. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: