Ridichea neagră

Ridichea neagră sau hranul parizienilor s-a răspândit în Europa în Epoca Renaşterii. Pe vremea aceea era cunoscută ca stimulent al bilei, dar  posedă cu mult mai multe proprietăţi. Datorită conţinutului de vitamine B1, B2, C şi iod, efectiv serveşte pentru stimularea poftei de mâncare, în prevenirea scorbutului şi a rahitismului.

Cura de ridiche-neagră permite ameliorarea atrozei. Iată reţeta: rade mărunt o ridiche neagră spălată, dar necurăţată. Lasă la măcerat acest piure într-un litru de vin alb sec timp de 2 săptămâni. Ai grijă să agiţi sticla în fiece zi, iar la final strecoară conţinutul. Bea un pahar din acest măcerat, în fiece dimineaţă, pe stomacul gol. Cura trebuie să dureze 3 săptămâni.

Consumată crudă, ridichea neagră este un adjuvant preţios pentru persoanele expuse la alergii şi eczeme. Depurativă şi energizantă aceasta e de neîntrecut în a elibera ficatul şi rinichii de toxine, în a activa intestinul, stomacul şi vizica biliară. Sucul din ridiche neagră calmează colicile biliare. Doza optimă recomandată este de la 50 la 100 grame zilnic. Tusea persistentă îşi găseşte leacul în ridichea neagră. Pentru aceasta e suficient să consumi sucul extras din ea.

Efecte negative – balonări şi respiraţie urât mirositoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: