Copilul născut la vârste înaintate: avantaje şi dezavantaje

Acum 25 de ani, prima sarcină apărută la 25 de ani era considerată un lucru anormal, în condiţiile în care mamele noastre cunoşteau sentimentul matern la 18-19 ani. În zilele noastre, însă, e un lucru absolut normal să aduci pe lume un copil la această vârstă, experienţa fiind împărtăşită de milioane de femei de pe întregul glob pământesc, printre acestea afirmându-se chiar şi vedete de talie internaţională ca: Madonna(care a născut la 38 de ani), Jennifer Lopez, Angelina Jolie …

Din punct de vedere medical, sarcina târzie este considerată a fi sarcina care îşi face apariţia după 30 de ani.  Psihologii sunt de părere că, la 20-25 de ani, femeia este mult mai pregătită fizic să aducă pe lume un copil, în timp ce emoţional, aceasta se va simţi pregătită pentru o sarcină abia 7 ani mai târziu.

Cum este copilul născut la vârsta maturităţii ?

De obicei, copii născuţi la vârste înaintate se deosebesc printr-un areal de cunoştinţe vast şi un intelect de invidiat în comparaţie cu copii aduşi pe lume la vârste fragede. La nivel de inconştient, copilul moşteneşte experienţa de viaţă a părinţilor săi, totodată dezvoltându-şi în baza acesteia propria experienţă. Copii aduşi pe lume la vârste înaintate apar în familii în care problemele de ordin material sunt mult mai puţine comparativ cu familiile tinere. Aceştia au parte de o educaţie mai înţeleaptă, sunt mult mai răsfăţaţi, mai capricioşi. Din cauza atitudinii hiperprotectoare a părinţilor lor, aceşti copii devin foarte fricoşi şi alintaţi, câteodată chiar îşi asumă grijile şi neliniştile părinţilor, se lasă manipulaţi de aceştia. Din cauza diferenţei de vârstă, aceşti copii se înţeleg mai greu cu cei care le-au dat viaţă: părinţii deseori se comportă cu ei ca nişte bunici – în loc să-i scoată la joacă, preferă să le citească o poveste. Din acest motiv, mulţi dintre aceşti copii sunt privaţi de copilărie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: