Cum îi spui „Pa!” pe un ton civilizat

Aţi fost împreună. Aţi trăi o frumoasă poveste de dragoste, dar cu timpul relaţia s-a răcit şi acum nu mai simţi nevoia să stai cu el doar de dragul unui trecut frumos care vă leagă. Ai vrea să-i spui în faţă că ai terminat-o cu el, că până aici a fost, însă ţi-e frică de reacţia lui şi nici tu nu prea ai curaj ? Ai putea acţiona în funcţie de situaţie fie de felul lui de a fi. Alege ori acţionezi direct, ferm, fără scrupule, ori, din contra, cu subtilitate şi delicateţe.

 


Tipul nebun după tine

Cu siguranţă, e foarte greu să faci să sufere un om, pentru care tu eşti totul pe acest pământ. Totuşi, nu e cazul să îţi sacrifici fericirea dacă nu eşti fericită lângă el, dacă iubeşti pe altul şi vrei să-ţi continui existenţa alături de omul drag. Nu te gândi la remuşcări. Mizează pe sinceritate. Spune-i că-l părăseşti definitiv şi irevocabil. Nu-i lăsa nici o speranţă, pleacă întreagă din viaţa lui – fără să laşi nimic în urma ta. Antrenează-te din timp în faţa oglinzii şi pregăteşte-te pentru momentul în care îl vei anunţa: „Te părăsesc!”.  Fii convingătoare şi sigură pe tine. Nu te lăsa emoţionată de lacrimile şi rugăminţile lui.

 


Tipul plângăcios

Dacă ex-iubitul tău este un tip sensibil şi fragil, cu siguranţă te aştepţi la ce e mai rău din partea lui. Ar putea să-ţi facă crize de isterie sau chiar să recurgă la vreun gest necugetat. Prin urmare, aici nu ai decât o singură soluţie: trebuie să acţionezi cât se poate de delicat. Psihologii sunt de părere că cea mai înţeleaptă rezolvarea a problemei în cauză ar consta într-o dispariţie bruscă, pe neprins de veste. Iar ca să nu îi dai mari bătăi de cap cu dispariţia ta, lasă-i un bileţel cu câteva rânduri explicative, de genul: „Ciao, am plecat. Mă căsătoresc cu …”, care nici nu îi seamănă, nici nu este mai bogat. Fă în aşa fel încât ex-iubitul tău să înţeleagă că nu sunteţi făcuţi unul pentru celălalt.


 

Bărbatul care avea planuri serioase în privinţa ta

Întotdeauna a sperat că veţi fi împreună. Tu i-ai dat aceste speranţe, l-ai făcut să creadă într-un viitor comun, şi totul pentru că l-ai luat drept un tip de rezervă. Acum când a sosit momentul să-i explici că nu eşti dispusă să-i devii nevastă, nu prea ştii cum să-l anunţi. Sfatul meu este să apelezi la o scrisoare lungă şi detaliată, o scrisoare în care vei nota toate incompatibilităţile voastre. La sfârşit, nu uita să tragi şi o concluzie: ai putea miza pe faptul că nu te gândeşti să-ţi întemeiezi o familie, că mai degrabă vrei să te dedici carierei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: