Cum devii o mămică model ?

Vrei să fii o mămică de nota 10 şi nu ştii ce şi cum trebuie să faci ca să-i oferi odoraşului tău toată dragostea, atenţia şi grija din lume ? Află că totul e posibil, doar că pentru a-ţi vedea planul împlinit, va trebui să urmezi cu stricteţe câteva reguli:

  • Comunicaţi cât mai des posibil!

Dialoghează cu cel mic cât mai des posibil, pentru a-i cunoaşte mai bine universul, visele, preferinţele, gusturile. Fii aproape de el, explică-i ce e bine şi ce nu pentru el. Dar nu o fă pe un ton autoritar. Încearcă să comunici cu el ca de la prieten la prieten. Îmbină interdicţiile cu vorbele tandre, glume, jocuri.

  • Ai răbdare cu el!

Un copil nu e un robot programat să facă întocmai cum l-ai sfătuit. Nu te aştepta de la el să înveţe totul într-o perioadă scurtă de timp. Ai răbdare ori de câte ori greşeşte, ţineţi nervii în frâu şi nu-ţi scoate la iveală supărarea. Copilul tău are nevoie de înţelegere, de dragoste maternă şi nu în ultimul rând de susţinere.

  • Respectă-ţi promisiunile!

Ori de câte ori îi promiţi ceva, ţine-ţi promisiunile! Numai aşa îi vei câştiga încrederea şi vei fi ascultător ori de câte ori i-o vei cere.

  • Învaţă-l să fie prudent!

Copii nu se gândesc ceea ce fac le poate pune în pericol viaţa! Învaţă-l să stea departe de tot ceea ce l-ar răni: obiecte ascuţite, obiecte fierbinţi, prize, geam, străzi aglomerate, străini, animale fără stăpân.

  • Învaţă-l să-i respecte pe cei din jur!

Copii trebuie învăţaţi de mici să-i respecte şi să-i iubească pe cei din jur, să nu le pună în pericol viaţa, muşcându-i, lovindu-i, îmbrâncindu-i, muşcându-i. Dacă îl vei educa în spiritul dragostei de sine, cât şi a celor din anturaj, nu vei avea motive să crezi că i s-ar putea întâmpla ceva rău, fie că cineva i-ar dori răul, fapt ce i-ar pune în pericol viaţa.

  • Dacă spui Nu când e cazul, nu înseamnă că eşti rea!

Nu accepta tot ce îi trece prin minte doar pentru faptul că l-ai putea distanţa de tine. Fii o mamă grijulie! Ai grijă de personalitatea lui, nu-l educa în spiritul iresponsabilităţii, nu-l alinta şi nu-i fă pe plac de fiece dată. Când va creşte mare îi va fi foarte greu să facă faţă tuturor situaţiilor de unul singur, dacă îi vei da totul mură în gură. Mai mult de atât, dacă nu vei fi exigentă cu el, îi vei dovedi că nu te respecţi pe tine. Şi deci, cu atât mai puţin meriţi să te respecte ceilalţi, inclusiv el. Nu te lăsa impresionată de lacrimi şi crize de isterie. Cu siguranţă, la orice refuz va avea pică pe tine, dar acest fapt nu trebuie să-ţi spulbere autoritatea în ochii lui. Explică-i motivele refuzului tău atunci când spiritele se calmează şi fii convinsă că tot ceea ce face e spre binele copilului tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: