Culorile din viaţa ta

Viaţa ta e culoare, tu eşti culoare, tot ce te înconjoară e culoare. Culoare sunt ochii tăi, culoare e dispoziţia pe care o ai, culoare e cafeaua pe care o sorbi dimineţile înainte de a pleca la serviciu, culoare e aşternutul în care îţi găseşti liniştea după o zi plină de treburi. Totul e culoare! Dar nu totul s-ar putea să ţi se potrivească. Iată de ce în cele ce urmează, îţi voi oferi câteva sfaturi utile în ceea ce priveşte paleta de culori, cu care îţi pictezi zilnic existenţa:

 • Culorile au o puterene „nebună” asupra noastră, atât fizic, cât şi emoţional. Cu ajutorul lor, ne putem crea o stare spirituală pe care ni-o dorim, putem dobândi energiile nestăvilite din tinereţe, putem să ne trăim viaţa mai frumos, mai plăcut, mai intens. De exemplu, portocaliul ne salvează de oboseală, albastrul sau turcuazul ne calmează în situaţii critice, roşu ne mobilizează şi ne duce cu gândul la un suflet pereche, galbenul ne îmbogăţeşte lumea noastră interioară, verdele ne inspiră speranţă, rozul ne inspiră dorinţa de a iubi şi de a fi iubiţi. De asemenea, culorile pot fi adevărate oaze de sănătate. Acestea pot fi utilizate în mai multe moduri în beneficiul sănătăţii noastre:
 1. Prin intermediul vestimentaţiei
 2. Prin intermediul elementelor de design interior
 3. Prin intermediul lămpilor cu bec colorat
 4. Prin intermediul alimentelor consumate

Alimentele galbene şi portocalii- caise, piersici, banane, pere sunt bogate în vitamina C, potasiu. Protejează pielea de acţiunea nocivă a razelor solare, îmbunătăţesc vederea, întârzie îmbătrânirea ochiului, reduc riscul bolilor de inimă, scad nivelul de colesterol. Alimentele roşii conţin antioxidanţi, previne apariţia unor tipuri de cancer şi a bolilor-cardiovasculare.

Alimentele verzi conţin vitamina C şi E, fier, magneziu, antioxidanţi. Acestea previn apariţia cancerului, îmbunătăţesc activitatea sistemului digestiv, a ficatului şi vizicii biliare. Stimulează activitatea organelor de reproducere.

 1. Prin vizualizarea propriu-zisă a unei culori

Înainte de a apela la cromoterapie, trebuie să iei în calcul câteva informaţii utile:

  • Iarna, cea mai benefică culoare este roşu, pentru că anume în acest anotimp această culoare este singura culoare aptă să-ţi ofere căldura sufletească de care ai nevoie. Mai mult de atât, roşu revigorează şi binedispune. Vara, însă, ideal ar fi să optezi pentru albastru. De ce albastru ? Pentru că albastru îţi va oferi senzaţia de răcoare de care te-ai obişnuit să duci lipsă în cel mai torid anotimp al anului. Plus la toate, albastru combate insomnia şi depresia, fortifică imunitatea, tonifică sistemul nervos, este un remediu nemaipomenit în caz de afecţiuni de piele, inflamaţii.
  • Negrul are puţine efecte benefice asupra organismului. Acesta nu trebuie utilizat decât de persoanele cu o personalitate puternică, însă cu moderaţie. Cei ce poartă o perioadă îndelungată vestimentaţii negre, riscă să devină confuzi sau să dezvolte o depresie.
  • Culoarea roşie este indicată în astenie, depresie, gripă, guturai, reumatism cronic, indigestie, constipaţie. Această culoare se recomandă a fi folosită cu moderaţie de către persoanele nervoase. Totodată, persoanele care au probleme cu inima, cei ce suferă de hipertensiune sau febră, ar fi bine să evite această culoare.
  • Portocaliul energizează, stimulează creativitatea şi e un bun stimulent sexual. Această culoare e benefică în caz de astm bronşic, bronşită.
  • Galbenul stimulează memoria şi concentrarea. E recomandat în stări depresive, afecţiuni hepatice sau biliare, migrenă, diabet, afecţiuni ale pielii.
  • Verdele e un excelent remediu împotriva stresului şi a stărilor de nervozitate. Scade tensiunea, combate durerile de cap şi reumatice.
  • Albul este benefic în aproape toate afecţiunile. Este util în tulburări hormonale şi sexuale, afecţiuni nervoase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: