China, India și SUA în top 3 cele mai „fertile” țări din lume

Pînă în 2012 vom fi 7 mln de oameni pe glob. Cel puțin așa susțin oamenii de știință. Ce i-a determinat pe ei să ajungă la această concluzie ? Pentru început ar fi cazul să amintim de creșterea alarmantă a numărului populației în India, acolo unde în ultimii 10 ani, numărul populației a atins cifra de 1,21 mlrd de oameni, cu 181 de mln mai mulți decît acum un deceniu. După cum anunță Associated Press, băștinașii acestei țări au ajuns astfel să constituie 17,6% din populația întregului glob pămîntesc. Acum 10 ani, populația acestei țări constituia 21,5% din populația globului. Cei mai mulți dintre nou-născuți sunt băieți, fetele fiind mai puține la număr, dar și mai puțin longevive. Multe dintre fetițele nou-născute sunt ucise de părinții lor apelîndu-se la avort, ca urmare a faptului că aceștia preferă să aducă pe lume mai mulți băieți. Anume din acest motiv, conducerea țării a interzis asistenților medicali să divulge sexul copiilor înainte de naștere.

Dintre toate țările lumii, totuși, India nu este statul cel mai populat.  Aceasta se află puțin în spatele Chinei, care deținea în 2010, 1,34 mlrd de locuitori. Începînd din 2000 și pînă în 2010 și populația SUA a crescut, atingînd valori de circa 313 milioane de oameni. Potrivit datelor statistice într-un deceniu aceasta a crescut cu 27 mln de oameni.

Rusia ocupă poziția cu numărul 9 în topul celor mai populate țări de pe glob cu 142,9 mln de cetățeni. Comparative cu anul 2002, în 2010, populația Rusiei s-a micșorat cu 2,2 mln de persoane.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: