Taina numelui: Anastasia, Ana, Angelina, Valentina

Anastasia – din traducere înseamnă duminică. E un nume preluat din basmele slave. E purtat adesea de femei frumoase, inteligente, gingașe. Toată lumea o iubește pe Năstica în copilărie. Este bună la suflet, ușor de amăgit și de manipulat. Nu e o fire răzbunătoare, în schimb, e foarte visătoare. Adoră basmele. Are o imaginație bogată. Este capricioasă la mîncare. Nu este ordonată, își aruncă lucrurile pe unde apucă și nu-i place să facă curat. Adoră plantele de cameră. Are o mare încredere în oameni. Meseriile care i se potrivesc sunt cea de artist, psiholog, educatoare la grădiniță. Are o intuiție bună. Este predispusă să se căsătorească devreme. Preferă bărbații curajoși. Este foarte miloasă, grijulie și fidelă. Se înțelege de minune cu copii și soacra. Are gusturi deosebite. Adoră să facă daruri originale. Pentru ea fiece zi e o sărbătoare trăită în așteptarea unor momente fericite.


Angelina – de obicei, fetele cu acest nume se nasc și cresc într-o familie în care părinții nu se prea înțeleg. Acest fapt își pune deseori amprenta asupra caracterului ei. La caracter, mai mult îi seamănă mamei. Se irită ușor. E încăpățînată. Îi place să o facă pe șefa. La școală nu prea are reușite. E genul de fată care s-a educat pe sine. În situații de criză, nu mizează decît pe sine. E o gospodină bună și o gazdă primitoare. Nu-i place să meargă pe ospețe. Fetele născute iarna, sunt mai curajoase, cele născute vara sunt naive. Se căsătoresc devreme, dar rar sunt fericite în căsnicie.


Ana – o fată atrasă de tot ce e frumos. Adoră cățeii și pisicile. Are un suflet mare și generos. Se înțelege bine cu toată lumea, motiv pentru care nu prea are dușmani. Trăiește nu doar cu grijile ei, dar și cu grijile celor dragi și a celor neajutorați. Mulți profită de bunătatea ei, iar ea chiar dacă vede clar acest lucru nu se opune. E o fată care arată mereu bine. Meseriile care i se potrivesc sunt cea de medic sau asistent social. Se dedică trup și suflet profesiei sale, fără a pretinde la recompense materiale. Are o intuiție bine dezvoltată. E o soție fidelă, o mamă iubitoare și o soacră bună la suflet. Deseori se îndrăgostește din milă, iar apoi trăiește alături de acest om tot din milă. Are o încredere oarbă în oameni. Pusă față în față cu brutalitatea și obrăznicia, se închide în sine și așteaptă vremurile bune. Nu-și poate apăra drepturile. În dragoste e loială, în căsnicie e răbdătoare, dar nu ar ierta niciodată trădarea.


Valentina – din traducere – sănătos, puternic. E o fată bună la suflet încă din copilărie. Deseori se sacrifică pentru alții. Se oferă deseori să ajute pe cei neajutorați. Ajută oamenii, chiar dacă singură se confruntă cu probleme grave și nu așteaptă să fie recompensată pentru umărul pe care îl oferă. Se enervează ușor, dar la fel de ușor își revine și chiar de supără pe cineva, își cere iertare în scurt timp. E o gazdă primitoare. Comunică ușor cu cei din jur. Adoră să meargă prin ospețe. Suferă pentru orice eșec pe care îl trăiește. Se căsătorește din dragoste. Timpul liber și-l dedică în totalitate familiei: soțului și copiilor. Nu prea are dușmani. De obicei, îi neutralizează cu bunătatea ei. În plan personal, totuși nu e prea împlinită, iar vinovat de toate se face în mare parte soțul ei. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: