Arhivă pentru Mai, 2011

Superstiții cu animăluțe

Posted in Psihologie with tags , on Mai 31, 2011 by crinapopa

Sunt o mulțime de superstiții după care ne ghidăm în viață: superstiții legate de lucruri, de zile ale săpătămînii, de culori, cifre, animale și păsări. Despre cele din urmă urmează să vă vorbesc în materialul de mai jos.

Știați că:

  • Dacă un cîine mănîncă iarbă, se zice că va ploua ?
  • Aduce noroc să găsești o buburuză.
  • O muscă sau o albină dacă îți intră în casă sau îți cade în farfurie(sau în pahar), atunci e de bine. În schimb, dacă îți intră în casă un greier e semn rău.
  • În fața ușii e bine să ții poze sau ornamente cu elefanți.
  • Strănutul pisicii preveștește ploaia care se apropie.
  • Aduce ghinion să omori o vrabie, un greier, o buburuză. 
  • Ciorile sunt considerate semn rău. De asemenea și cîinii care urlă la ușă.
  • O pasăre intrată în casă e semn rău. O pasăre care bate în geam e un semn de moarte.  
  • O pisică neagră care îți trece calea e semn de ghinion. O pisică neagră care vine spre tine e aducătoare de noroc.
  • Pisica neagră la casă e aducătoare de noroc.
  • O pisică nu trebuie să stea în preajma unui nou-născut, întrucît îi poate provoca copilului probleme de sănătate.

Cofeina – obstacol în conceperea unui copil

Posted in Eu şi bebeluşul meu!, Sănătate with tags , , , , on Mai 30, 2011 by crinapopa

Cofeina și toate produsele ce o conțin(ciocolată, ceai, băuturi răcoritoare și energizante, medicamente) reprezintă o piedică serioasă pentru femeile care-și doresc să aducă pe lume un copil. La această concluzie au ajuns un grup de cercetători din Nevada. Potrivit publicației The Independent, cofeina conținută în cafea și în multe alte băuturi energizante, influnțează negativ asupra fertilității femeilor, motiv pentru care acest produs este recomandat spre a fi evitat în consum, în cazul în care intenționezi să rămîi însărcinată.

Cercetătorii din Nevada, citați de publicația The Independent, au constatat aceste fapte în urma unor investigări axate pe 9.000 de femei. Astfel, s-a stabilit că o femeie care consumă mai mult de 4 cești de cafea în zi, are cu ¼  mai puține șanse de a concepe un copil.  Studii anterioare susțin că femeile care consumă cafea pe durata sarcinii au predilecția să fie agitate și nervoase. Plus la toate cofeina favorizează pierderea calciului din organism, element important pentru o sarcină sănătoasă. Unele studii susțin că 300 mg de cafeină în zi pot crește riscul de avort spontan.

În medie, o familie are parte de 7 certuri pe săptămînă

Posted in LOvE & sEx with tags , , on Mai 30, 2011 by crinapopa

Un grup de experți ai companiei eSure au stabilit în urma unui sondaj că un cuplu se ceartă în medie pe an de aproximativ 2450 de ori – echivalentul a 7 cerți pe sătămînă. Statisticile menționează ca prim motiv de ceartă problemele de ordin financiar. De asemenea, un alt motiv care duce destul de des la ceartă, într-o familie, ar fi refuzul unui dintre parteneri de a se implica activ la treburile de prin gospodărie, lăsînd toate greutățile pe umerii celuilalt.

Mai rar, se întîmplă ca soții să se certe la cuțite din cauza programelor televizate pe care și-ar dori să le vizioneze, a meniului de zi cu zi, cît și a sforăitului insuportabil din dormitor. Potrivit aceluiași sondaj, nemulțumirea vizavi de viața sexuală devine mărul disputei dintre cei doi soți doar de 88 de ori pe an. În schimb, atenția insuficientă acordată partenerul de viață se face vinovată de 122 de certe disputate anual între soți. Cercetătorii susțin că și copii pot fi motiv de ceartă într-o familie. În medie, aceștia, prin comportamentul lor inacceptabil, stîresc 88 de certuri anuale în sînul familiei.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 3.000 de persoane, căsătorite fie aflate în concubinaj.

Thalia și-a petrecut mama pe ultimul drum

Posted in Monden with tags on Mai 30, 2011 by crinapopa

Yolanda Miranda, mama Thaliei a fost de curînd victima unui atac de cord, în urma căruia s-a stins din viață, anunță People en Espanol. S-a întîmplat acest lucru vineri, 27 mai. Femeia în vîsrtă de 76 de ani urmează să fie înmormîntată zilele acestea într-o capelă din capitala Mexicului. Thalia, în vîrstă de 39 de ani, a primit această veste cu durere în suflet la numai 2 săptămîni de la aducerea pe lume a celui de-al doilea fecior al său.  Condoleanțe! 

5 mesaje de La Multi Ani!

Posted in Mesaje de felicitare with tags on Mai 30, 2011 by crinapopa

  • Cea mai sinceră urare,

Azi, în zi de sărbătoare,

Către tine se grăbește

Și cu drag îți tot vorbește.

Să ai parte de iubire,

Bani, noroc și fericire,

Să rămîi la fel de tînăr peste ani,

La mulți mulți ani!

 

  • O viață fericită,

Un trai îndestulat,

O inimă iubită,

Un portofel bogat,

Pe toate să le ai,

Din suflet îți doresc

Să trăiești ca în rai

Pe-ntinsul pămîntesc.

  • Lasă anii să-ți zîmbească,

Viața să te-nveselească,

Nu privi în urma lor,

Nu le spune că ți-e dor.

Spune doar: Sînt fericit!

Norocos și împlinit

Și mereu va fi așa,

La Mulți ani din partea mea!

Autor – Cristina Popa

5 locuri fierbinți pentru o partidă de dragoste de neuitat

Posted in LOvE & sEx with tags on Mai 29, 2011 by crinapopa

1 Într-un car cu fîn

Sună romantic ? Te tentează ? Atunci ce mai stai ? Caută carul, că fîn este cîtă frunză și iarbă prin părțile noastre. Numai dorință de-ar fi.

 

2 Pe capota mașinii

Pornește motorul și lasă-te purtat de pofte. Arată-i automobilului tău că-n pat poți fi mai „nebunatic” decît la volan și că nu ești doar un șofer iscusit, ci și un amant priceput.

 

3 Pe acoperișul unui bloc

Cu cît e mai înaltă clădirea, cu atît partenera ta se va simți mai ușor urcată în al 9-lea cer – acolo unde visează toate femeile să ajungă.     

 

4 Într-o piscină plină cu petale de flori

Florile îți vor binedispune partenera, iar ție îți va fi mult mai ușor să o convingi că ceea ce simți pentru ea e o dragoste cu totul și cu totul specială.

 

5 Pe bancheta din spate a unui taxi, de față cu taximetristul

Să știi că cineva te pîndește cu coada ochiului în timp ce faci dragoste, nu-i tocmai plăcut, dar pentru unii din noi ar putea fi o experiență de neuitat. Dacă aveți suficient curaj să o faceți, ve-ți avea mai multe amintiri frumoase, la care vă va duce gîndul peste ani, iar relația voastră nu muri niciodată de plictiseală.  

Ambar Diaz: viața în detalii

Posted in Anchete VIP with tags , on Mai 28, 2011 by crinapopa

Data nașterii – 6 iunie 1982

Locul nașterii – Caracas, Venezuela

Zodia – Gemeni

Culori preferate – roșu și negru

Părinți – mama Carmen Arias, de origine din Insulele Canare și Republica Dominicană – este managerul ei și cea mai bună prietenă. Tatăl e decedat, dar are un tată vitrig.

Frați – Charles Edward(interpret de rock) și Amatista.

Talentul actoricesc l-a moștenit de la mama ei, care a făcut facultatea de artă. De fapt toate femeile din familia lor au fost actrițe, dansatoare și cîntărețe.   

Sporturi preferate – Practică karate, gimnastică și înot.

Prima apariție la tv se întîmpla pe cînd avea 4-5 ani. Atunci a jucat primele sale roluri.

La 6 ani, familia sa s-a mutat cu traiul în Spania și astfel Ambar a renunțat la actorie pentru un timp. 

La 14 ani a avut ocazia să filmeze pentru mai multe spoturi publicitare și cataloguri vestimentare.

Primul rol de calibru – l-a avut la doar 16 ani în telenovela Hoy te vi.  

Studii – absolventă a Școlii de Arte.

Timp liber – i-l dedică lecturilor, ieșirilor la teatru și cinema. 

Filmografie:

1998 – Hoy te vi, în rolul Josefinei

1999 – Mujer secreta, în rolul Yuraimei

2000 – Hay amores que matan, în rolul Mariei

2001 – La soberana, în rolul Teresei

2002 – Trapos intimos, în rolul Sabrinei

2003 – La mujer de Judas, în rolul Petuniei

2003 – La cuaima, în rolul Yamilethei

2004 – Negra consentida, în rolul Estelei

2006 – Por todo lo alto, în rolul Dulce Maria

2007 – Todo una dama, în rolul Deyanirei

2009 – Los misterios del amor, în rolul Zuleymei