Produsele fast food – pericol pentru sănătatea intelectuală

Alimentarea cu produse fast food prezintă un pericol pentru sănătatea intelectuală a adolescenților. La această concluzie a ajuns un studiu australian realizat în perioada anilor 2005-2007. Cercetarea s-a axat pe relația regim alimentar-intelect a circa 3.000 de australieni cu vîrste cuprinse între 11 și 18 ani. În urma observațiilor înregistrate, oamenii de știință australieni citați de publicația  Segodnya au ajuns la concluzia că alimentarea sănătoasă favorizează dezvoltarea intelectuală normală.

Prin urmare, adolescenții supuși cercetării, care în 2005 au avut un regim alimentar sănătos(regim în care nu au fost incluse produse fast food), în 2007 au avut o stare psihică satisfăcătoare. Totodată, cei care nu s-au alimentat corect, au acuzat probleme de ordin psihic și intelectual. Printre aceste probleme se numără și starea depresivă, care își pune amprenta în rîndul adolescenților începînd cu vîrsta de 13 ani. Studiul a mai luat în calcul factorii economici, statutul, greutatea și consumul de tutun în rîndul subiecților supuși observației.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: