Amintirile neplăcute – pericol pentru sănătate

Amintirile neplăcute pot fi dăunătoare pentru sănătate. La această concluzie au ajuns oamenii de știință citați de publicația Utro. Potrivit cercetătorilor efectul negativ al amintirilor își poate pune amprenta asupra calității vieții omului, cît și a relațiilor umane , mai cu seamă dacă acesta este pesimist. Evenimente mai puțin plăcute din viața noastră, cum ar fi actele de violență, certurile cu cei dragi se pot solda cu traume psihice serioase, care se vor acutiza cu trecerea timpului.  Ținînd cont de acest lucru,  cercetătorii japonezi au înaintat cîteva soluții pentru prevenirea memorării evenimentelor neplăcute din viața noastră.

Potrivit acestora, ca urmare a stresului, în organismul uman se secretă o cantitate importantă de adrenalină și cortizol – hormoni grație cărora este realizată memorarea faptelor petrecute peste zi. Pentru a preveni acest lucru, oamenii de știință japonezi ne sfătuie să reducem porția de somn, somnul fiind responsabil de buna funcționare a memoriei. de durată.  

Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii realizînd experimente pe un grup de voluntari. Mai întîi, acestora li s-au arătat filmulețe cu mașini care circulau regulamentar pe stradă, după care li s-au prezentat filmulețe cu urmările unor accidente rutiere. În partea a doua a experimentului, unor voluntari li s-a propus să doarmă, în timp ce alții au fost privați de un pui de somn. În rezultat, s-a stabilit că persoanele au dormit s-au dovedit a fi mult mai stresate la volan. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: