Taina numelui: Maria, Marta, Milena

Maria – există 3 traduceri ale acestui cuvînt și semnificațiile lui ar fi – amară, iubită sau încăpățînată. De mică, Maria e o fetiță bună la suflet, liniștită, gingașă. Îi plac foarte mult copii, motiv pentru care se oferă de mică să-i dădăcească și nu se satură niciodată de această activitate. E o fetiță ușor de rănit. O poate supăra pînă și o observație nevinovată. De obicei, își face singură dreptate și nu se lasă călcată în picioare de nimeni. Poate fi capricioasă. Face doar ceea ce-i place. Este o apărătoare a dreptății. Spune verde în față ceea ce gîndește. Fire generoasă, mereu dispusă să dea o mînă de ajutor în special celor nevoiași. Își iubește nespus de mult copii și în egală măsură. Odată căsătorită, rar se întîmplă să-și înșele soțul. Cu soacra se va înțelege doar dacă aceasta va fi o femeie în vîrstă, neajuturată. În caz contrar între ele se vor isca mereu certuri, pentru că mama-soacră va fi mereu geloasă pe fiul ei.  În gospodărie, tot greul e pe umerii ei și singurul lucru care o poate face nefericită în căsnicie e infidelitatea soțului. Copii sunt mereu de partea ei și o ajută în toate. 

Marta – din copilărie e o fetiță principială și încăpățînată. Fire emotivă, hotărîtă, seducătoare și încrezută în forțele proprii. Nu se pierde cu firea nici în cele mai grele situații. Supărarea nu-i trece cu una cu două și odată ce ai rănit-o nu te aștepta să facă ea primul pas spre împăcare. Adoră să iasă în lume, să se îmbrace frumos, să iasă în evidență. Deși are mulți cavaleri se căsătorește la vîrste mai înaintate. De obicei, trece prin experiența a două căsnicii. Fire calculată, pragmatică, nu acționează pînă nu meditează la rece situația. Fidelă și geloasă, deși stăruie să ascundă acest lucru. Culorile ei preferate sunt: roșu, verde, albastru. La treburile casnice se pricepe de minune, deseori nu mizează pe ajutorul soțului. Pasiunele ei sunt lecturile și plimbările. Adoră dulciurile. 

Milena – de obicei se întîmplă să fie unicul copil în familie, motiv pentru care e răsfățată ca o prințesă. E o fetiță suplă, bolnăvicioasă, lenoșică, dar bună la suflet. Nu acționează niciodată din proprie inițiativă. Se lasă dominată de maturi. E un copil în suflet chiar și cu trecerea anilor. Prietenii o iubesc și o protejează. Fetele cu acest nume născute iarna au un caracter problematic, fiind capricioase, încăpățînate, geloase. Simt mereu nevoia să fie în centrul atenției și să-și impună părerea. În viața de cuplu sunt foarte răbdătoare și iartă multe greșeli partenerilor. Sunt gazde primitoare, deși la bucătărie nu se prea descurcă. În familie, Milena nu este stîlpul casei. Nu o emoționează nefericirea altora. Mizează mereu pe ajutorul părinților. Meserii potrivite: economist, medic, vînzător, pedagog, contabil, inginer.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: