Forces speciales – un film de colecție

O tînără jurnalistă franceză, pe nume Elsa este răpită și ținută ostatică împreună cu un bun prieten al său – un băștinaș de prin părțile locului. În spatele răpirii stă  o grupare de talibani din Afganistan. Atunci cînd în presă apare un filmuleț în care tînăra jurnalistă este chinuită, înjosită și obligată de către șeful talibanilor să asiste la asasinarea unui om, Guvernul francez decide să intervină cu trupe speciale pentru a o elibera din ghearele răpitorilor.

În această misiune pornesc 6 soldați, care au trecut o pregătire specială. În scurt timp, aceștia reușesc să o scoată pe Elsa și pe amicul ei din ascunzătoarea talibanilor, însă misiunea se complică atunci cînd realizează că avionul care trebuia să-i ducă în Franța nu poate să coboare la sol.  Răpitorii pornesc înarmați pe urmele lor, iar ei nu au altă soluție decît să urce în munți și să meargă continuu pînă la granița cu Pakistan.  

După 12 zile de chin pe pămînturile Afganistanului, zile în care au îndurat frig, durere, foame, deznădejde și pierderi de vieți omenești, Elsa reușește să ajungă pe jos  la o bază militară franceză din Pakistan. Curajul ei este admirat de toată lumea, mai cu seamă de cei 2 soldați rămași în viață din componența trupei speciale trimisă în Afganistan pentru a o elibera.  

Autor text – Cristina Popa

Lasă un comentariu