Greturile de dimineata prezic ca vei naste un copil istet

Daca esti insarcinata si in timpul diminetii te confrunti cu stari cum ar fi greturile, afla ca vei aduce pe lume un copil inteligent. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto, Canada.  Cercetătorii au monitorizat in perioada anilor 1998 şi 2003 felul în care s-au simţit pe perioada sarcinii 121 de femei. Dintre acestea, 30 au avut o sarcină fără probleme, iar restul au acuzat greţuri de dimineaţă. Ulterior, cand copii au implinit 3-7 ani, cercetatorii au constatat ca acei copii ale caror mame au acuzat in timpul sarcinii greturi de dimineata, s-au dovedit a fi cu un coeficient de inteligenta peste medie. De asemenea, este un lucru stiut ca femeile insarcinate care acuza greturi de dimineata sunt mai predispuse la avort spontan.

Pentru a preveni greaţa, medicii dau câteva sfaturi uşor de urmat, din punct de vedere al dietei. Experţii recomandă ca gravidele să mănânce puţin, dar des, pentru că un stomac gol amplifică senzaţia de greaţă. Consumaţi multe lichide. Mâncărurile simple şi reci sunt mult mai bine tolerate, faţă de mâncarea gătită, cu multe arome, care poate amplifica senzaţia neplăcută.

Trebuie evitate mâncărurile grase şi picante, iar ghimbirul poate ajuta la păstrarea unei stări de bine. Beţi sucuri cu ghimbir si mâncaţi dulciuri care conţin acest condiment. Evitaţi să asistaţi la prepararea mâncării, procesul de gătire implicând o mulţime de arome şi mirosuri care pot declanşa sau amplifica greaţa. Uneori poate fi de ajutor să nu beţi si să mâncaţi în acelaşi timp.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: