Singurătatea îi face pe oameni să ia în greutate

Potrivit oamenilor de știință americani, în lipsa unui partener, oamenii se simt neîmpliniți. Starea lor spirituală lasă de dorit, fapt ce îi împinge spre un mod de viață nesănătos. Rămași singuri, de obicei, oamenii fie  flămînzesc fie mănîncă din belșug, iar în rezultat își fac apariția și kilogramele în plus. Vinovat de toate se face stresul resimțit.

Cercetătorii explică acest fenomen astfel: de mic copil, omul este  obișnuit cu o atmosferă caldă, plină de dragoste și comunicare, prezentă în familie. Ajunși singuri față în față cu viața, nu toți oamenii sînt suficienți de puternici pentru a face față singurătății. În rezultat, mulți încep să ducă un mod de viață nesănătos. Schimbarea este evidentă mai ales la capitolul alimentație și activitate fizică.

 Cercetătorii recomandă să suținem persoanele singratice, să încercăm să le fim alături indiferent ce rol joacă în viețile noastre: prieten, vecin, coleg … Motivul e un unul cît se poate de simplu: persoanele singuratice sînt mai puțin longevive și mai vulnerabile la diverse maladii. 

Un răspuns to “Singurătatea îi face pe oameni să ia în greutate”

  1. parca nu era destul ca durea singuratatea, mai trebuia sa doara si kg in plus si respingerea pe care o aduc ele, din partea celorlalti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: