Dumnezeu nu trăiește numai în biserică !

Întreaga noastră existență e marcată de o frică care ne urmărește la tot pasul și nu ne lasă să fim fericiți. Unii au frică de moarte, alții de boală, unii – de sărăcie, alții de războaie, unii de despărțire, alții au frică de ei înșiși. Ne e frică pînă și de ziua de mîine uneori și mai puțin ne e frică de Dumnezeu. El care e acolo sus, ne cunoaște fiece mișcare și-n orice clipă ar putea să ne ceară socoteală pentru faptele noastre și totuși noi nu avem frică de el. Spunem minciuni cu carul, îi bîrfim și-i judecăm pe alții cu zîmbetul pe buze, furăm, ucidem, jignim, invidiem, facem războaie, uităm ce-i aia iertare, dragoste, prietenie, compasiune, generozitate. Mergem la biserică din obligație și mai puțin din plăcere, iar odată ieșiți din Casa Domnului atîrnăm în cuier pielea de mielușel și o îmbrăcăm pe cea de lup, ca să ne continuăm existența fără a ne lăsa pradă primejdiilor. 

Frica de Dumnezeu e ca o fantomă care ne bîntuie doar atunci cînd avem parte de necazuri. În rest, ea nu ne prea dă bătăi de cap. În schimb, cu alte frici, frici banale, stupide, cu ele trăim toată viața în sîn… Trăim, ne plîngem pe existența noastră umilă și sumbră și cerșim fericire. Dacă l-am avea pe Dumnezeu în inima și-n gîndurile noastre nimic din toate astea nu ne-ar priva de dreptul la fericire. Mulți, însă se înstrăinează de Dumnezeu crezînd că acesta trăiește doar în biserică. Și cum timpul în zilele noastre e extrem de prețios, nu mai apucăm să ajungem măcar o dată pe lună în casa Domnului, atunci cînd simțim o nevoie acută să vorbim cu cel de sus.

Dar Dumnezeu e mereu lîngă noi. El e acolo unde știe că e iubit. Acolo unde știe că cineva are nevoie de el. Dumnezeu găsește întotdeauna timp pentru noi, pentru a ne asculta rugămințile, pentru  a ne alina suferințele, pentru a ne întinde o mînă de ajutor, pentru a ne alunga frica . Trebuie doar să crezi în el și să-i faci loc în viața ta.  

Autor – Cristina Popa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: