Consumul exagerat de sare – pericol de cancer gastric

Consumul exagerat de sare favorizează apariția cancerului gastric. La această concluzie a ajuns un studiu britanic. Potrivit cercetătorilor, unul din 7 cazuri de cancer gastric ar putea fi evitat prin consumul moderat de sare în alimentație. Organizația Mondială a Sănătății ne recomandă să limităm consumul de sare în alimentație la cel mult 5 grame în zi. Recomandarea vizează în mod deosebit bărbații, care spre deosebire de femei și copii obișnuiesc să exagereze cu sarea în alimentație.  

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: