We bought a zoo- un film de colecție

După moartea soției, Benjamin Mee, un văduv chipeș, tată a doi copii- Rosie în vîrstă de 7 ani și Dylan – 14 ani, conștientizează că pentru binele copiilor săi ar fi mai bine să lase trecutul în urmă și să se mute cu traiul  într-o altă casă în care aceștia să nu mai fie bîntuiți de pierderea amară suferită. În timp ce Rosie îi este mereu aproape, Dylan s-a înstrăinat enorm de el odată cu moartea mamei. Rezultatele lui școlare lasă de dorit și plus la toate băiatul pasionat de pictură își transpune nefericirea în operele sale. 

Benjamin și Rosie pornesc în căutarea unui loc perfect pentru o copilărie fericită și o nouă viață trăită de această dată în trei. În scurt timp, ei reușesc să dea de o casă la care au visat întotdeauna doar că casa visurilor lor este de fapt o grădină zoologică de care ei ar trebui să aibă grijă. Ideea  să se mute pe teritoriul unei grădini zoologice nu-i prea surîde lui Dylan, dar în cele din urmă băiatul se lasă convins de surioara sa.  

Deși nu are suficiente venituri pentru a administra cu succes grădina zoologică și nu se prea pricepe la capitolul îngrijirea animalelor, Benjamin nu renunță la casa ideală pentru copii săi. Ajutat de îngrijitorii de acolo în frunte cu o tînără pe nume Kelly, care și-a sacrificat viața personală de dragul animalelor, Benjamin își dă toată silința să renoveze grădina zoologică,  dar în scurt timp ajunge falit. Puținii angajați rămași să muncească la zoo se neliniștesc pentru soarta animalelor pe care le știu de-o viață și cu moralul la pămînt se gîndesc că toată stăruința lui Benjamin a fost zadarnică. 

Vestea că tatăl său ar putea vinde grădina zoo îl binedispune pe Dylan, care în noile împrejurări a ajuns să le ducă dorul foștilor prieteni și să-și condamne tatăl pentru tot răul ce i s-a întîmplat. Cînd totul părea pierdut, Benjamin află că soția sa a lăsat un cont de investiții, cu rugămintea de a-l folosi cu înțelepciune. Dylan și Benjamin își aruncă mai multe reproșuri după care ajung să se apropie unul de celălalt. Zilele sînt numărate pînă la deschiderea grădinii zoologice, dar mai sînt de făcut o mulțime de lucruri. Toată lumea se mobilizează ca să se încadreze în termenul limită. Greutățile îi apropie de copii de Benjamin. Viața la grădina zoologică devine un adevărat basm. Toată lumea e fericită, inclusiv și inimioara lui Benjamin care reușește să-și găsească o nouă jumătate. 

Autor – Cristina Popa

Anunțuri

Un răspuns to “We bought a zoo- un film de colecție”

  1. slabut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: