Scuipatul aduce noroc și ne apără de deochi

Deși să scuipi nu-i un lucru tocmai frumos, acest obicei este practicat din timpuri străvechi fiind considerat aducător de noroc. Pescarii scuipă în apă înainte de a da start pescuitului, constructorii scuipă în palme înainte de a începe munca, iar norocul nu întîrzie să apară. Știu că scuipatul face minuni și înaintea unui interviu de angajare: scuipînd jos înainte de a intra în clădirea în care urmează să aibă loc interviul, lași în urmă toate relele, tot ghinionul care ți-a fost alături și pornești cu mai multe șanse să primești jobul la care speri.

Și beneficiile scuipatului nu se opresc aici. În popor se zice că acesta e un remediu eficace împotriva deochiului. Cum funcționează scuipatul în astfel de cazuri ? Foarte simplu! E suficient să scuipi peste umărul stîng după ce te-ai îndepărtat de persoana cu rele intenții care simți că te-a deocheat. 

De asemenea, scuipatul ne poate feri și de alte lucruri neplăcute. E un lucru știut că atunci cînd te întorci din drum nu vei reuși să faci ce ți-ai propus. Totuși în popor se zice că dacă scuipi de 7 ori peste umărul stîng, ghinionul se îndepărtează de la tine. Cînd un om se trezește dintr-un coșmar cumplit sau trage o sperietură zdravănă, acesta trebuie să scuipe de trei ori peste umăr sau în sîn înainte de a se culca la loc, spre a fi sigur că nu va mai visa urît. Așadar, scuipați în tot ceea ce vă face viața urîtă și mergeți înainte fără teamă! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: