Gălbenușul de ou la fel de nociv pentru artere ca și tutunul

Gălbenușul de ou este la fel de nociv pentru artere ca și tutunul. Aceasta este concluzia unui nou studiu canadian citat de Le Figaro. Bogat în omega-3, vitamine și antioxidanți, gălbenușul de ou nu e atît de sănătos pentru organismul uman cum se știa anterior, întrucît în componența sa intră și un nivel ridicat de colesterol rău. Potrivit oamenilor de știință canadieni, colesterolul ar putea bloca circulația sangvină prin artere, declanșînd infarctul miocardic sau accidentul vascular. 

Pericolul îi paște în mod deosebit pe oamenii  trecuți de 40 de ani, care obișnuiesc să consume regulat ouă, mai bine de 3 ori pe săptămînă. Recomandările medicilor se axează pe consumul de cel mult 2 ori pe săptămînă a gălbenușurilor de ou și reducerea colesterolului la 300 g în zi. De menționat că un gălbenuș de ou conține 200 mg grăsimi. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: