Prezervativul le face pe femei nefericite

Un nou studiu rezultatele căruia au fost făcute publice recent constată că sperma conține substanțe care influențează într-un mod pozitiv starea de spirit a femeilor, făcîndu-le să se simtă mai fericite.
Lichidul seminal conține spermatozoizi, cortizol, hormoni estrogeni, oxitocină și tirotropină. Oxitocina este hormonul atașamentului, tirotropina este hormonul care stimulează glanda tiroidă, cortizolul este un hormon esențial pentru menținerea mai multor funcții ale organismului. Aceste substanțe fac  împreună din lichidul seminal cel mai eficient antidepresiv pentru sexul frumos.

Oamenii de știință de la State University din New York au stabilit că femeile care fac sex neprotejat nu prezintă aproape niciun simptom al depresiei. Același lucru nu s-a putut spune și despre femeile care au folosit prezervativul în timpul actului sexual.  Cele care se protejează cu ajutorul prezervativului sunt la fel de nefericte ca și cele care practică abstinența, spun specialiștii. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 293 de femei. Acestea au completat un chestionar amplu privind diverse aspecte din viața lor sexuală. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: