Violetele africane -membrii familiei mele

În casa mea, florile de cameră sînt și ele un membru al familiei. Mămica mea le iubește la nebunie și are grijă de ele așa cum a avut grijă de mine în copilărie. Violetele africane sînt preferatele mele. Aceste flori de cameră bucură ochii și inima dintr-o privire. Le am în exemplare de diverse culori. Violetele africane sînt originare din partea de Est a Africii. Ele cresc în pădurile umede din zona munților Usambara de la hotarul Kenyei și Tanzaniei și aparțin familiei Gesneriaceae. Au fost descoperite de baronul Walter von Saint Paul Illaire în 1892 și au fost botezate cu numele acestuia, de către cei ce le-au studiat. 

Violetele africane se simt ca acasă într-o cameră luminoasă. Acestea nu se recomandă a fi expuse direct la lumina soarelui arzător de la amiază. Soarele de dimineață și cel de seară nu este la fel de periculos pentru aceste plante. Nu uitați de jaluzele sau draperii. Acestea sînt un mijloc de protecție eficient pentru violete pe timp de vară.

Cît privește udatul, se recomandă ca acestea să primească apă de 2 ori pe săptămînă și în fiece zi în zilele de caniculă. Încercați să udați planta alternativ: o dată în farfuria ghiveciului, altă dată direct în ghiveci. Folosiți apă la temperatura camerei și dacă e posibil fără clor. Puteți utiliza apa de la robinet lăsată peste noapte într-o găleată  fără capac. De asemenea, nu uitați de apa de ploaie sau zăpada topită, dar cu condiția ca aceasta să fie călduță.

Temperatura optima pentru violetele africane este cuprinsă între 21 și 24 grade Celsius. Evitați pe cît posibil temperaturile sub 16 grade C și cele peste 28 grade C. Pentru o dezvoltare armonioasă, de fiece dată udați planta, rotiți ghiveciul cu un sfert de rotație într-o direcție. Astfel, planta va primi uniform lumina de care are nevoie. Pentru a stimula înflorirea îndepărtați florile trecute și în final și tija pe care au fost florile. Îndepărtați și frunzele pătate, bolnave sau îmbătrînite. 

Curiozități:

Văzute în vis de o femeie, violetele africane prevestesc o neplăcere. Femeia care a visat aceste plante trebuie să fie foarte atentă la oamenii din jurul ei. În cazul bărbaților, violetele africane văzute în vis sînt un semn că acest bărbat trebuie să fie mai grijuliu și mai iubitor cu partenera sa. În cazul în care visați că primiți violete africane în dar, veți avea de îndurat o ceartă cu partenerul de cuplu. În alte cazuri un astfel de vis prevestește o căsătorie. 

Autor foto- Cristina Popa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: