De ce oamenii au ochi căprui, verzi, albaștri și negri …?

De ce unii oameni au ochi căprui, alții au ochii verzi, unii au ochi albaștri, iar alții – negri …? Aceasta întrebare m-a pus pe gînduri zilele acestea. Am stat și m-am gîndit și am ajuns la concluzia că poate-poate totul are o legătură  cu viața noastră anterioară. Dacă ar fi să credem în reîncarnare, sufletul nostru ar putea să vină dintr-o viață precedentă cu imaginea a ceea ce i-a fost mai drag pe lumea cealaltă. Oamenii cu ochi albaștri, probabil, au iubit marea sau cerul senin de primăvară, cei cu ochii căprui- au făcut o pasiune pentru înserare, cei cu ochii negri, probabil erau îndrăgostiți de noapte sau de mure coapte, iar cei cu ochii verzi- de lanuri și chimpii, poenițe și codri, grădini și livezi …

În popor există o mulțime de superstiții legate de culoarea ochilor. Despre oamenii cu ochii albaștri se zice că au puterea să deoache pe cei din jur. Despre cei cu ochii verzi se zice că sînt foști vrăjitori și vrăjitoare, că spun întotdeauna minciuni și sînt buni la pat. Despre oamenii cu ochii căprui, se crede că au un suflet de copil și că pot fura inima oricui. Cei cu ochii negri, însă, sînt catalogați drept persoane cu ochi de țigan. Se zice că o pereche de ochi negri are o putere uimitoare de a hipnotiza omul, de a-i fura mințile. Toate astea sînt niște vorbe din bătrîni, care totuși ascund un mare adevăr. 

Indiferent ce culoare la ochi avem, în ei se oglindește sufletul nostru. Fie că sînt albaștri, verzi, căprui sau negri, ochii tăi luminează și zidesc în jurul lor iubire în măsura în care tu lași o portiță deschisă și pentru ceilalți către fericirea ta, către lucrurile dragi pe care le păstrezi în sufletul tău dintr-o viață anterioară sau chiar din existența ta de astăzi: către marea înspumată șoaptele căreia nu le poți da uitării, către lanurile de smarald ale căror sărutări îți mai stăruie și astăzi pe bolta tălpii, către înserarea blîndă de care te leagă dulci amintiri, către vălul negru al nopții care te-a răsfățat ca pe o regină. 

Și tu … ce părere ai ? De unde și pînă unde crezi că ai ajuns să porți o perechi de ochi atît de frumoși cu care citești aceste rînduri ?

Autor-Cristina Popa 

2 răspunsuri to “De ce oamenii au ochi căprui, verzi, albaștri și negri …?”

  1. Nu las comentarii de obicei, dar m-au atins oarecum aceste randuri. Imi place sfarsitul.iti multumesc pt efortul depus in aceste randuri.ce culoare au ochiii tai cristina?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: