Părinții ar trebui să fie cei mai buni prieteni ai odraslelor lor

shot0096

Orice părinte trebuie să fie alături de copilul său la bine și la rău. Indiferent cît de mult n-ar greși copilul în alegerile pe care le face, părintele trebuie să fie alături de el, să-i insufle curaj, să-i deschidă cu dragoste brațele și să-l strîngă călduros la piept. Orice copil simte nevoia să fie iubit și înțeles de cei care i-au dat viață. Numai așa, copilăria și restul etapelor din viața sa vor sădi în el încrederea de sine și convingerea că cei mai buni prieteni sînt, au fost și vor fi mereu lîngă el. 

Prietenia dintre părinte și copil se cîștigă zi de zi. Ea cere multe sacrificii … Ea crește proporțional cu încrederea pe care un părinte o are în copilul său și capătă trăinicie în timp cu fiece mînă de ajutor pe care un părinte i-o întinde copilului său, atunci cînd acesta ajunge să sufere de pe urma propriilor greșeli. Reproșurile, critica, interdicțiile nemotivate nu-și au loc în această prietenie, pentru că toate astea rănesc sufletul și ne îndepărtează unii de alții, iar după o distanțare cît de mică n-ar fi aceasta, încrederea nu se mai obține atît de ușor. Și dacă totuși se obține, nu mai e la fel de oarbă ca la început.

Părinții ar trebui să fie cei mai buni prieteni ai odraslelor lor! Pentru că nimeni în afară de ei nu le vrea atît de mult Binele și nimănui altcuiva nu îi stă în putere să asigure prezența acestui Bine în viața copiilor lor. Deseori, copii îi dezamăgesc pe părinți prin alegerile pe care le fac. Deseori ei spun lucruri care rănesc … Deseori ei se înstrăinează de familie fiind seduși de noi orizonturi, dar în ciuda acestor prăpastii săpate între ei și odraslele lor, părinții nu trebuie să-și judece copii, devenind dușmanii acestora. Un părinte bun va fi mereu de partea copilului său, îl va lăsa să greșească și să învețe din greșeli și va fi mereu acolo lîngă el pentru a-l strînge în brațe și a-i alina durerea. Un părinte bun va fi mai presus de orice prietenul copilului său, pentru că în prietenia lor stă Binele copiilor lor!

Autor – Cristina Popa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: