Pragali Ibrahim Pasha a iubit-o pe Hurrem, afirmă istoricii

images

Potrivit publicației HÜRRİYET, istoricul turc Yavuz Bahadyroglu a dezvăluit tuturor motivul rivalității dintre Pragali Ibrahim Pasha și Hurrem Sultan. “Ibrahim o iubea la nebunie pe Hurrem, dar dragostea lui nu a fost niciodată reciprocă, de aici și rivalitatea dintre ei.  Hurrem nu-l putea iubi pe Ibrahim atît timp cît avea în preajma ei un bărbat ca Suleyman. Hurrem știa de sentimentele lui Ibrahim.  Cînd sultan Suleyman  a aflat despre sentimentele lui, aceasta a fost picătura care a umplut paharul. , a declarat istoricul turc.

În serialul Suleyman Magnificul sub domnia iubirii, moartea lui Ibrahim a fost ilustrată astfel:  Înainte de a fi ucis, Ibrahim a cinat împreună cu Hurrem și sultanul Suleyman. După cină, Ibrahim a rămas să înnopteze la palat în camera vecină. În timp ce sultanul dormea, din porunca lui, 4 călăi au năpustit peste Ibrahim și i-au  aruncat lanțul de gît, sugrumîndu-l.  

Istoricul Yavuz Bahadyroglu a mai dezvăluit și motivul pentru care Ibrahim l-a susținut pe Mustafa fiul lui Mahidevran, devenind dușmanul de moartea a lui Hurrem.  Ibrahim nu s-a putut niciodată împăca cu ideea că Hurrem l-a respins, preferînd să-i fie fidelă sultanului. Drept răzbunare, Ibrahim s-a căsătorit cu sora sultanului  Hatice, iar la baza acestei căsnicii nu a stat niciodată dragostea, ci numai interesul politic. Suleyman și Ibrahim au fost prieteni apropiați. Încrederea sultanului în bunul său prieten s-a pierdut odată cu descoperirea dragostea pe care Ibrahim i-o purta lui Hurrem. 

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 85 other followers

%d bloggers like this: