Pragali Ibrahim Pasha a iubit-o pe Hurrem, afirmă istoricii

images

Potrivit publicației HÜRRİYET, istoricul turc Yavuz Bahadyroglu a dezvăluit tuturor motivul rivalității dintre Pragali Ibrahim Pasha și Hurrem Sultan. „Ibrahim o iubea la nebunie pe Hurrem, dar dragostea lui nu a fost niciodată reciprocă, de aici și rivalitatea dintre ei.  Hurrem nu-l putea iubi pe Ibrahim atît timp cît avea în preajma ei un bărbat ca Suleyman. Hurrem știa de sentimentele lui Ibrahim.  Cînd sultan Suleyman  a aflat despre sentimentele lui, aceasta a fost picătura care a umplut paharul. , a declarat istoricul turc.

În serialul Suleyman Magnificul sub domnia iubirii, moartea lui Ibrahim a fost ilustrată astfel:  Înainte de a fi ucis, Ibrahim a cinat împreună cu Hurrem și sultanul Suleyman. După cină, Ibrahim a rămas să înnopteze la palat în camera vecină. În timp ce sultanul dormea, din porunca lui, 4 călăi au năpustit peste Ibrahim și i-au  aruncat lanțul de gît, sugrumîndu-l.  

Istoricul Yavuz Bahadyroglu a mai dezvăluit și motivul pentru care Ibrahim l-a susținut pe Mustafa fiul lui Mahidevran, devenind dușmanul de moartea a lui Hurrem.  Ibrahim nu s-a putut niciodată împăca cu ideea că Hurrem l-a respins, preferînd să-i fie fidelă sultanului. Drept răzbunare, Ibrahim s-a căsătorit cu sora sultanului  Hatice, iar la baza acestei căsnicii nu a stat niciodată dragostea, ci numai interesul politic. Suleyman și Ibrahim au fost prieteni apropiați. Încrederea sultanului în bunul său prieten s-a pierdut odată cu descoperirea dragostea pe care Ibrahim i-o purta lui Hurrem. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: