Meseria de mamă adoptivă- cea mai umană meserie din lume!

angelina_jolie3-725764_display

Să fii mamă e o binecuvîntare ! Să fii mamă pentru un copil orfan sau abandonat e un act de curaj demn de admirație și respect. Admirație- pentru că nu oricine își poate asuma această responsabilitate, Respect – pentru că mă bucur să știu că omenia și dragostea față de copii nu e încă o valoarea îngropată în timp.  Cunosc oameni care au încercat să aducă o rază de soare în sufletul unor micuți  abandonați în orfelinate. La prima vedere am spus și eu că sînt niște oameni cu suflet mare, niște oameni de la care trebuie să luăm cu toții exemplu, niște oameni care nu au încetat să fie OAMENI chiar și atunci cînd le-a fost mai greu. 

Cu timpul, însă, am aflat că în spatele bunătății lor se ascund interese de ordin material. Acești oameni, le-au oferit copiilor din orfelinate o familie temporară, un acoperiș deasupra capului de azi pe mîine și totul cu un scop meschin: să se îmbogățească pe seama alocațiilor oferite acestor micuți. Deși statul nu le oferea sume imense, așa-zișii părinți și-au finisat cu ajutorul acestor bani casa aflată în construcție, au exploatat acești micuți la muncile din cîmp, și-au aranjat viața după bunul plac, după care s-au dezis de acești micuți bătuți de soartă ca de o haină pe care s-au săturat să o mai poarte. I-au readus în cei 4 pereți ai casei de copii și fără pic de regret i-au lăsat acolo cu sufletul împietrit de durere. 

brad pitt angelina jolie kids

Durerea unui copil ajuns să fie părăsit de proprii părinți, după care de părinții adoptivi n-ai cum s-o redau în cuvinte. Acești copii n-au cum să mai creadă în bunătate, în omenie, în noblețe sufletească. Viitorul lor e sortit din start să fie sumbru și plin de dezamăgiri. Lacrimile lor, durerea din suflet, amintirile din copilărie peste care și-a lăsat vălul suferința … toate astea  îi vor înstrăina de cea mai nobilă calitate de care a dat omenia dovadă pe parcursul istorie – OMENIE. 

Sigur, pe lume există și cazuri mai fericite și exemple demne de laudă în acest sens.  Aici ar fi cazul să menționăm cîteva vedete de talie internațională care și-au asumat și își îndeplinesc conștiincios rolul de părinte adoptiv. Printre acestea se numără actrițele:

Angelina Jolie, care este o adevărată mamă-eroină cu 6 copii, 3 biologici și 3 înfiați: Maddox, Zahara și Pax

Charlize Theron, care a adoptat un băiețel pe nume  Jackson

Katherine Heigl, care a adoptat 2 fetițe: Adalaide Marie Hope din SUA și Nancy Leigh din Coreea de Sud

Meg Ryan – a înfiat o fetiță din China în ianuarie 2006, pe care a numit-o Daisy True

Michelle Pfeiffer – a înfiat o fetiță  pe nume Claudia Rose în anul 1993, imediat după ce aceasta a venit pe lume.

Nikole Kidman a adoptat pe timpul cînd era soția lui Tom Cruise 2 copii – o fetiță Isabella Jane și un băiat – Connor

Sandra Bullock – a adoptat un băiețel pe nume Louis Bardo

Kristin Davis – a adoptat o fetiță pe nume Gemma Rose

Autor – Cristina Popa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: