Rata mortalității în Europa a scăzut cu 25% comparativ cu anul 1980

shot0134

Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sănătății, rata mortalității în Europa în 2010 a scăzut cu 25% comparativ cu anul 1980. 80% din decese au fost cauzate de maladiile neinfecțioase. 50% din decese au survenit ca urmare a maladiilor cardio-vasculare, iar în 20% din cazuri, principala cauză o constituie cancerul. Totodată, datele statistice arată că 9% din decesele înregistrate în 2010 în Europa au survenit ca urmare a traumatismelor și intoxicațiilor. 

Comparativ cu anul 1980, cazurile de îmbolnăvire de cancer au crescut cu 32%, în timp ce decesele cauzate de cancer s-au diminuat cu 10%. În rîndul bărbaților, 50% din decese au survenit ca urmare a mai multor tipuri ce cancer, cum ar fi: cancerul de colon, cancerul de stomac, cancerul de prostată. În rîndul femeilor, 60% din decese au fost cauzate de cancerul mamar, de stomac, de colon, de col uterin și de ovare. 

Maladiile infecțioase, cum ar fi SIDA, Tuberculoza  au făcut mai puține victime în Europa în 2010. Comparativ cu anul 1990, în 2010, decesele cauzate de tuberculoza s-au diminuat cu 30%. Totodată, de menționat e și faptul că la ora actuală, în Europa sunt înregistrați cei mai mici indici ai mortalității infantile – 7,9 la 1000 de nou-născuți. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: