Australia ocupă din nou locul întâi în topul celor mai fericite naţiuni din lume

mydung-201354-5844690-1-large

Australia ocupă din nou locul întâi în topul celor mai fericite naţiuni industrializate din lume, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Raportul OCDE, intitulat „Better Life Index”, compară standardele de viaţă din 34 de țări dezvoltate şi în curs de dezvoltare, ţinând cont de 11 criterii care afectează nivelul de trai al cetăţenilor, printre care se numără nivelul veniturilor, oportunităţi educaţionale, de obţinere a unei locuinţe sau a unui loc de muncă sau nivelul sistemului de sănătate.

84% din australieni sunt mulţumiţi de viaţa lor, peste media de 80% a statelor examinate de OCDE. Participanţii la studiu au declarat că au într-o zi obişnuită mai multe experienţe pozitive, precum sentimentul de odihnă, împlinire profesională și personală sau de bucurie decât experienţe negative. Australienii sunt cei mai fericiţi cetățeni ai planetei chiar dacă cele mai ridicate standarde de viață le au canadienii și suedezii. Nivelul de ocupare a forţei de muncă în Australia e de 73%, comparativ cu medie de 66% pentru persoanele cu vârste între 15 ani şi 64 de ani. Nu vezi nici un cerșător pe stradă acolo și plus la toate lumea e mult mai bună la suflet, nu ca la noi. 

Probabil fericirea asta li se trage de la faptul că nu stau în preajma noastră și nu văd sărăcia, corupția, mizeria și lipsa de cultură cu care noi ne confruntăm zi de zi. Așadar, dacă vreți să fiți fericiți, Australia e destinația perfectă pentru Dvs. M-aș duce și eu într-acolo, dar mă tem că nu-mi voi putea găsi fericirea departe de casă și de cei dragi 🙂  

Un răspuns to “Australia ocupă din nou locul întâi în topul celor mai fericite naţiuni din lume”

  1. din pacate Romania nu este in top 😐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: