Fumul de țigară și sarcina

gravida-tigara-fumat

Cu toții știm cât este de dăunător fumatul pentru sănătatea noastră, dar oare v-ați gândit vreodată cât de periculos este acesta în cazul femeilor însărcinate sau a celor ce își propun să devină mămică. Potrivit oamenilor de știință, șansele de a concepe un copil în mod natural scad cu 10% până la 40% la femeile fumătoare, acestea așteptând să rămână însărcinate o perioadă mai îndelungată decât cele care nu fumează. 

Mai mult de atât, fumatul scade și rata de succes a procedurilor de fertilizare in vitro. Specialiștii ne atenționează că, în urma expunerii la fumul de țigară vasele de sânge de la nivelul uterului sunt afectate, iar implantarea ovulului fertilizat se produce cu greutate. În astfel de cazuri crește și riscul sarcinii extrauterine. De asemenea, fumatul determină scăderea secreției hormonului necesar producției ovulației. Toxinele conținute în fumul de țigară pot determina chiar și apariția mai devreme a menopauzei. 

Vestea proastă e că nu doar fumătoarele active au de suferit. Astfel, și femeile ce se expun la fumul de țigară pot întâmpina dificultăți în a rămâne însărcinate 😦  Câtă nedreptate! De ce trebuie să suferim cu toții de pe urma iresponsabilității unora ? Dragii mei, măcar atunci când vă propuneți să deveniți părinți renunțați la fumat și îndemnații și pe cei din jurul vostru să o facă ! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: