Suri Cruise și Harper Beckham: icoane fashion pentru copii din Marea Britanie

page

Fiica lui Tom Cruise, Suri, şi cea a celebrului cuplu Victoria şi David Beckham, Harper, sunt modele de stil pentru părinţii din Marea Britanie. Cel puțin așa arată un studiu recent, citat de femalefirst.co.uk.Potrivit sondajului, jumătate din părinţii chestionaţi de Cotton USA au recunoscut că Suri Cruise şi Harper Beckham, le influenţează alegerile când trebuie să cumpere haine pentru copiii lor.  52% din părinţii chestionaţi au spus că simt presiunea celor din jur când trebuie să îşi îmbrace copiii, iar 87 % din cei care au luat parte la sondaj au spus că alţi părinţi îşi tratează micuţii ca pe nişte accesorii care trebuie să fie la modă.

Totuşi, chiar dacă moda le influențează preferințele, 26% din părinţi pun pe primul plan calitatea hainelor. De cele mai multe ori părinții dau mai mulți bani pe hăinuțele copiilor decât pe propria garderobă.  O mare parte din părinţi caută ca aceste materiale să fie rezistente şi moi, în timp ce 66 % din părinţii chestionaţi îşi doresc hăinuţe din fibre naturale pentru copiii lor. Materialul preferat de părinţi în proporţie de 79 % este bumbacul, potrivit aceluiaşi studiu.

La noi în Moldova cei mici sunt la fel de răsfățați în zilele noastre. Garderoba lor e mult mai cool și mai variată ca cea pe care au avut-o pe vremuri părinții lor. Țin minte că atunci când eram mică și mergeam cu mama la piață să-mi ia o hăinuță nouă, lucru care de obicei se întâmpla în preajma începutului de an școlar, mama alegea cu grijă hainele, astfel încât să încap în ele cel puțin 2-3 ani. Pe atunci, părinții nu se ghidau după ultimele tendințe ale modei și noi-copii nu eram capricioși. Purtam în cel mai bun caz  hainele pe care cei mari ni le cumpărau în funcție de posibilități, iar în cel mai rău caz ne înnoiam garderoba cu hăinuțele fraților, surorilor sau verișorilor mai mari. Astăzi lucrurile s-au schimbat simțitor. Au ajuns copii să își aleagă vestimentația, iar părinții să meargă cu ei la cumpărături doar pentru a le achita cumpărăturile. Nu știu cum vor sta lucrurile când voi fi și eu părinte, dar sigur o să ajung să zic ca și părinții mei: Pe vremea mea …. 🙂  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: