Jumătate din femeile din Marea Britanie se machiază cât stau în trafic

makeup_86543100

43 la sută dintre femeile din Marea Britanie obişnuiesc să se machieze când se află în trafic. 63 la sută aplică machiaj când se află în tren, iar 43 la sută fac acest lucru când se află în autobuz. Cel puțin așa arată un sondaj recent publicat de Daily Mai. Potrivit cercetării, 46 la sută din femei recurg doar la mici retuşuri, cel mai adesea când se află la semafoare sau la cozi. 🙂 Noi,  femeile nu pierdem timpul aiurea. Profităm de fiece moment liber pentru a ne face frumoase, asta deși frumusețea ne poate costa viața uneori.  

Potrivit estimărilor făcute de asiguratori, 450.000 de accidente sunt cauzate în fiecare an de femeile care sunt distrase la volan de aplicarea machiajului. O cifră destul de mare, zic eu, ceea ce ar trebui să ne pună pe gânduri.  Femeile folosesc cel mai des gloss de buze, rimel şi ruj în autoturism, iar principalul motiv pe care îl invocă pentru aplicarea machiajului la volan este presiunea timpului, spunând că se grăbesc pentru că nu s-au trezit la timp şi nu s-au putut pregăti înainte să plece de acasă. Oare este asta o scuză acceptabilă, atunci când în joc e pusă viața cuiva ? Sigur că nu! Iată de ce sfatul meu pentru ele e să-și organizeze mai bine timpul, astfel încât să le reușească pe toate acasă, ci nu în trafic. 

În ceea ce priveşte timpul pe care îl petrec aplicând machiaj, 21 la sută dintre femei acordă doar cinci minute acestei activităţi când sunt pe drum, 42 la sută se machiază în 10 minute, iar 22 la sută în 20 de minute.  Există şi femei care petrec jumătate de oră aplicând machiaj, în proporţie de 10 la sută, în timp ce doar 5 la sută dintre femei nu se machiază deloc înainte să plece la locul de muncă.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de femei din Marea Britanie. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: