Cine ia prea multe kg în perioada sarcinei, riscă să nască un copil autist

greutatea-in-timpul-sarcinii

Cine ia prea multe kg în perioada sarcinei, riscă să nască un copil autist. Cel puțin aceasta este concluzia unui recent studiu american citat de dailymail.co.uk. Potrivit cercetării, în mod obișnuit, femeile iau în greutate între 8 şi 13 kilograme, mai ales după a 20-a săptămână. În cazul în care în perioada sarcinei, acestea iau în greutate 15 kg și mai mult, riscul că ele vor aduce pe lume copii bolnavi de autism este enorm. 

Cercetătorii au realizat studiul comparând cazurile unor copii de 8 ani care locuiesc în Salt Lake, Davis şi alte oraşe din Utah. 128 de copii diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist au fost comparaţi cu un grup format din 10.920 de copii de aceeaşi vârstă şi sex. Pe durata experimentului, oamenii de ştiinţă au urmărit câte kilograme au luat femeile în timpul sarcinii. 

De asemenea, cercetătorii au analizat un grup secundar format din 288 de copii din Utah diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist şi au comparat informaţiile cu cele ale rudelor lor sănătoase. În ambele cazuri, kg dobndite în timpul sarcinii au fost identificate ca fiind un factor comun în cazul mamelor care au dat naştere unor copii ce suferă de autism.

Potrivit medicilor, creșterea ponderală în sarcină este evaluată în raport cu greutatea inițială: în cazul subponderalelor se recomandă o creștere de 13 până la 18 kg, o femeie cu greutate normală poate lua între 12 și 16 kg, iar daca din prima luna ai pornit la drum cu kilograme în plus, este indicat să nu cântărești la sfârșitul sarcinii cu mai mult de 7-11 kg. Cele care vor naște gemeni se pot „îngrășa“ cu până la 25 kg, indiferent de greutatea pe care au avut-o înaintea sarcinii. 

Așadar, dragile mele viitoare mămici, aveți grijă cum vă alimentați pe durata sarcinei și ce fel de mod de viață duceți. Nu uitați să fiți active și să aveți limită în toate. Numai așa ve-ți aduce pe lume copii sănătoși, lucru pe care vi-l doresc din tot sufletul. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: