Muzica pop e mai îndrăgită de bebeluși decât cântecelele de leagăn

getImage (12)

Timpurile se schimbă și odată cu ele ne schimbăm și noi. Cântecele de leagăn de altădată nu mai au astăzi același farmec. Mai nou, potrivit unui sondaj fectuat pentru compania de jucării B. Toys, nou-născuții adorm mai ușor pe melodiile unor artiști celebri precum Adele, Rihanna sau Bruno Mars. Cercetarea a vizat un eșantion de  2.000 de părinţi anchetați cu privire la preferințele muzicale ale micuților lor. Rezultatele finale au arătat că, hituri precum „Someone Like You”, cântat de Adele, şi „Just the Way You Are”, interpretat de Bruno Mars îi ajută pe părinți să își adoarmă mai ușor bebelușii. 

Din topul cântecelor moderne îndrăgite de copii mai fac parte „Umbrella” interpretat de Rihanna , „Angels” de Robie Wiliams, „Sweet Child of Mine” a formaţiei Guns ‘N’ Roses, „I Knew You Were Trouble, cântată de Taylor Swift, şi „Next to Me”, a lui Emeli Sande.

Potrivit cercetării, 88 % dintre copii ascultă cu plăcere muzică, iar jumătate dintre ei preferă o melodie pop în locul unui cântecel pentru copii sau de leagăn. Doar o treime din părinţii care au participat la sondaj au declarat că un cântecel de leagăn tradiţional îi ajută pe copii să doarmă mai bine decât muzica pop.

Personal, nu am crescut cu muzica pop, probabil de asta și mi-e atât de drag glasul mamei. Probabil de asta și vocea ei caldă, care m-a răsfățat pe vremuri cu cântece de leagăn, îmi amintește cu drag de copilărie.  🙂  Nu sunt nici contra nici pro muzicii pop, dar un lucru e sigur: un părinte adevărat nu trebuie să renunțe la cântecele de leagăn cântate chiar de el în favoarea celebrelor hituri ale momntului. Copilul va crește mare într-o bună zi și nu-și va mai aminti de mama și de tata care îi cântau dulce veghindu-i somnul la căpătâî, ci va păstra în minte vocea unor străini, cu care va asocia mereu primii ani din viață.    

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: