Bărbaţii căsătoriţi cu femei frumoase au căsnicii mai fericite

0702-couple_sm

Bărbaţii căsătoriţi cu femei frumoase au căsnicii mai fericite. Aceasta este concluzia unui studiu american demarat recent în Texas. Potrivit cercetării, însă, nu același lucru este valabil și pentru femei. Andrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences, a ajuns la această concluzie purtând discuții timp de 4 ani cu peste 450 de tineri căsătoriţi. 

Pe parcursul cercetării, fiecare soţ şi fiecare soţie au fost invitaţi, separat, de  opt ori, să îşi declare nivelul de satisfacţie în privinţa vieţii de cuplu. Într-un final s-a stabilit că bărbații căsătoriți se declară satisfăcuţi decât soţiile lor la începutul căsniciei.

La rândul lor, soţiile frumoase s-au declarat, în medie, mai satisfăcute, iar autorii studiului au explicat acest fapt în felul următor: un soţ  fericit face ca mariajul în sine să pară mai fericit. Văzându-și zi de zi soția acesta se declară un norocos și nu își pune în pericol relația. 

După părerea mea acest studiu mai confirmă o dată că bărbații pun mai mult preț pe frumusețea exterioară, în timp ce noi femeile căutăm la ei frumusețe sufletească. Bărbații iubesc cu ochii, noi, femeile, iubim cu sufletul de asta și dragostea noastră nu îmbătrânește cu anii 🙂 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: