Lenjeria de pat murdară poate provoca infecţiile respiratorii, gastrointestinale sau oculare

shot0117

Lenjeria de pat murdară poate provoca infecţiile respiratorii, gastrointestinale sau oculare. Din acest motiv se recomandă ca aceasta să fie schimbată cel puțin o dată pe săptămână. În caz contrar, microorganismele rezultate din celule moarte(de pe pielea ta se desprind zilnic aproximativ un milion de celule moarte), transpirație, resturi de mâncare, salivă, ar putea provoca diverse alergii manifestate prin eczeme, urticarie, tuse, strănut și secreții nazale. Cei care suferă de astm sunt primii vizaţi, iar cei sănătoşi pot suferi, în timp, de rinită. 

De reținut:

  • Bumbacul e cel mai indicat material când vorbim despre lenjeria de pat. Acesta absoarbe transpiraţia şi te fereşte de afecţiuni dermatologice, ceea ce nu se poate spune despre materialele sintetice. 
  • În urma spălării lenjeriei de pat în mașina de spălat  timp de cel puţin o oră la peste 60 de grade Celsius, sunt eliminați circa 90% din acarieni. 
  • Cei care suferă de boli infecţioase trebuie să schimbe lenjeria zilnic, astfel reducându-se contactul cu bacteriile sau virusurile și grăbindu-se procesul de vindecare. 
  • Cearşafurile se spală separat de restul hainelor! Nu amesteca lenjeria de pat cu lenjeria de corp sau alte produse de îmbrăcăminte!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: