Consumul moderat de bere poate proteja organismul împotriva trombozei venoasă

film (58)

Consumul moderat de bere poate proteja organismul bărbaților împotriva trombozei venoasă. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Spitalul Universitar din Aalborg, Danemarca. Cercetarea a fost efectuată pe durata a 10 ani și a vizat un eșantion de 57.000 de persoane, dintre care 27.178 de bărbaţi şi 29.876 de femei.

Rezultatele finale ale cercetării au stabilit că consum moderat de bere ar putea reduce riscul de tromboembolism venos idiopatic deoarece acesta produce efecte anti-trombotice prin scădearea agregării plachetelor sanguine, prin creşterea nivelelor de activator tisular al plasminogenului şi prin scăderea cantităţii de fibrinogen. Rezultatele studiului s-au dovedit a fi semnificative pentru bărbaţi, însă nu şi pentru femei.

Potrivit medicilor danezi, în cazul bărbaţilor care beau între 4 şi 14 beri pe săptămână există un efect de protecţie datorat consumului moderat de alcool asupra riscului de tromboză venoasă. Consumul moderat de bere( 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%) trebuie completat de un stil de viaţa sănătos şi de o alimentaţie corespunzătoare. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: