Fumătorii fac mai puțină mișcare decât nefumătorii

shot0160

Fumătorii fac mai puțină mișcare decât nefumătorii. La această concluzie au ajuns recent oamenii de știință de la Universitatea din Londrina, Brazilia. Potrivit cercetătorilor, fumătorii fac mai puţină mişcare, fiind mai puţin motivaţi să îşi schimbe stilul de viaţă, ceea ce îi face mai predispuşi la anxietate şi depresie. 

Oamenii de știință au realizat studiul rugând un grup de 60 de fumători şi 50 de nefumători să poarte asupra lor un pedometru cel puţin 12 ore pe zi, timp de şase zile pe săptămână. Când li s-a cerut să îşi evalueze calitatea vieţii și starea de sănătate, fumătorii au relatat că se simţeau mai obosiţi, recunoscând că le lipsește motivaţia pentru a-şi schimba modul de viaţă.

Anterior, oamenii de ştiinţă de la Şcoala medicală Charite din Berlin au descoperit că 17 % dintre fumători dorm mai puţin decât şase ore pe noapte, în timp ce 28 % afirmă că au tulburări de somn. În comparaţie cu fumătorii, doar 7 % dintre nefumători dorm mai puţin de şase ore pe noapte, iar 19 % au afirmat că au tulburări de somn.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: