Renunțarea la fumat ne face mai fericiți

shot0121

Renunțarea la fumat ne face mai fericiți. Aceasta este concluzia unui studiu britanic publicat de curând în revista British Medical Journal. Cercetarea a luat în calcul 26 de studii anterioare privind fumatul. Participanții la studiu erau fumători cu vârsta medie de 40 de ani, care fumau între 10 şi 40 de ţigarete pe zi. 48% dintre ei erau bărbaţi. Aceștia au fost chestionaţi înainte de tentativa lor de renunţare la fumat şi, apoi, din nou, într-un interval cuprins între şase săptămâni şi şase luni.

În rezultat, oamenii de știință au stabilit că,  fumătorii care au reuşit să renunţe la fumat erau mai puţin deprimaţi, mai relaxați, mai puţin stresaţi şi mai optimiști comparativ cu cei care nu au reuşit să se debraseze de acest viciu. Schimbarea pozitivă s-a produs și în cazul persoanele afectate de tulburări mintale. 

În concluzie, fumatul dăunează grav nu doar sănătății, dar și stării noastre sufletești și mentale, iată de ce sfatul meu pentru voi e să renunțați la el fără regrete și nostalgii. Eu cred că fericirea merită un sacrificiu ca acesta … ba chiar mai mult 🙂 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: