Doar un francez din 5 moare acasă

shot0085

Doar un francez din 5 moare acasă, în timp ce restul își găsesc sfârșitul pe patul de spital. Aceasta este concluzia unui studiu recent efectuat de Institutul Național de studii demografice din Franța. Cercetarea a vizat 4093 de decese rezultate în decembrie 2009 în rândul vârstnicilor(din acestea fiind excluse decesele rezultate în urma accidentelor rutiere).  

La finele cercetării, s-a constatat că 63% din persoanele decedate și-au găsit sfârșitul pe patul de spital(7 bărbați și 6 femei din 10), 18% – la domiciliu, iar 17% – în azilurile de bătrâni. Potrivit concluziilor finale, Franța se numără printre statele europene cu cele mai multe spitalizări. În fruntea clasamentului mai figurează Olanda – cu 34% din decese rezultate pe patul de spital și Suedia cu 62%. Studiul mai constată că doar 4% din francezi părăsesc în ultimele zile din viață spitalele pentru a reveni acasă. 

Majoritatea bolnavilor de cancer și maladii infecțioase mor pe patul de spital, în timp ce cei cu maladii cardiovasclare își găsesc sfârșitul acasă. Totodată, persoanele cu boli mentale își trăiesc ultimele zile din viață în casele de îngrijire pentru bătrâni. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: