De ce roșiile nu se păstrează în frigider

3tomatoes_1

Mulți dintre noi obișnuiesc să păstreze roșiile la rece în frigider. Totuși, recent, oamenii de știință au stabilit că locul roșiilor nu este în frigider, asta deoarece la temperaturi de sub 10 grade C, aceste legume-minune își pierd din proprietăți și respectiv din gust. Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui experiment. În cadrul cercetării s-a stabilit că roșiile păstrate la temperatura camerei- (plus 20 grade C) sunt mult mai sănătoase și mai aromate, în timp ce roșiile păstrate la temperaturi de maxim plus 4 grade C își pierd din proprietăți, gust și prospețime. Sfatul cercetătorilor ne-ar prinde bine, însă, cu toții știm că legumele ce nu sunt păstrate la rece se strică foarte repede.

Pentru a preveni alterarea roșiilor în timp record și pentru a consuma roșii sănătoase, oamenii de știință ne sfătuie să scoatem roșiile din frigider la temperatura camerei cel puțin cu jumătate de zi înainte de a fi consumate. În tot acest timp, roșiile își vor recăpăta la temperatura camerei o parte de proprietăți, dar și aroma lor de neuitat. Sper să vă prindă bine acest sfat 🙂 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: