Un colesterol mărit vorbește despre șanse reduse de a concepe un copil

film (1491)

Un colesterol mărit vorbește despre șanse reduse de a concepe un copil. Despre aceasta anunță oamenii de știință. Potrivit cercetătorilor care au monitorizat 501 cupluri cu și  fără probleme de fertilitate, constatarea îi vizează atât pe bărbați, cât și pe femei. Studiul a scos la iveală faptul că majoritatea cuplurilor care au încercat să conceapă un copil și nu au reușit timp de un an aveau un colesterol mărit. 

Timp de un an cât a durat cercetarea 347 de cupluri au reușit să conceapă un copil. Cercetarea s-a axat atât pe probele de sânge colectate de la participanții la studiu, cât și pe alți factori cum ar fi: vârsta, nivelul de educație, indicele de greutate, etnia. 

În cazul adulților, colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl. Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl. Optarea pentru un regim alimentar bogat în grăsimi saturate(de exemplu un mic dejun bazat pe ouă prăjite, carne de porc, lapte, unt, margarină, brânzăcipsuri) poate fi o principală cauză a a colesteroului mărit. Alte cauze ar putea fi stresul, sedentarismul, obezitatea, fumatul, istoricul familial.

10 alimente interzise în colesterol mărit

1. Carnea şi produsele din carne (mezeluri) care prezintă zone albe de slănină: ceafă, cotlet, pulpă, costiţă, salam, cârnaţi, pastă de carne şi tocături, organele (ficat, creier).

2. Ouăle în cantităţi exagerate. 
3. Laptele şi produsele lactate: unt, smântână, brânzeturi. Conţinutul în grăsime al brânzeturilor poate varia de la 15% grăsime în brânza de vaci, 30% în telemea şi până la 80% în brânza franţuzească, caşcaval şi brânza topită.
4. Produsele de cofetărie şi patiserie, fie ele dulci sau sărate, au un conţinut de grăsime de 30-80%.

5. Snacks-urile şi orice alimente semipreparate, frumos ambalate şi uşor de ronţăit: napolitane, biscuiţi, covrigei, chips-uri, popcorn, seminţe şi alune prăjite şi sărate.
6. Orice mâncare gătită, prăjită.
7. Pizza
8. Sosurile şi maioneza
9. Pastele cu sosuri din carne, smântână
10. Toate produsele tip fast-food!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: