Angelina Jolie a primit o distincție din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii

angelinajolie_wideweb__430x295

Actrița Angelina Jolie  a primit titlul de Honorary Dame din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii în semn de recunoaştere a implicării sale în campania de prevenire a violenţei sexuale şi împotriva folosirii violului ca armă de război

”Am primi o distincţie legată de afacerile externe înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece vreau să îmi dedic toată viaţa acestui aspect. Faptul că am lucrat cu PVSI şi cu supravieţuitoare ale violului (în zone de conflict, n.r.) este o onoare în sine. Ştiu că va dura foarte mult până ce ne vom atinge obiectivele, dar sunt dedicată trup şi suflet acestei iniţiative”, a declarat Angelina Jolie în cadrul unui summit „fără precedent” pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca armă de război. 

Pe lista Royal’s Birthday Honours din 2014 mai figurează celebrități cum ar fi actorul Daniel Day-Lewis, care a fost ridicat la rangul de cavaler pentru ”contribuţiile aduse artei spectacolului” și actriţa Maggie Smith, din serialul britanic ”Downton Abbey”, care a fost numită Companion of Honor. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: