Femeile gravide n-au voie să mănânce zilnic alimente prăjite

f (72)

Femeile gravide n-au voie să mănânce zilnic alimente prăjite, cum ar fi tradiționala omletă, întrucât acestea pot determina apariția diabetului gestațional la gravide, maladie care poate crește riscul de naștere prematură, obezitate pentru viitorul copil și chiar de avort spontan. 

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie realizând un studiu pe un eșantion de 15.000 de femei gravide timp de 10 ani. Pe durata cercetării, a fost monitorizat regimul alimentar, dar și modul de viață al femeilor însărcinate participante la studiu.  La finele studiului s-a stabilit că consumul zilnic de alimente prăjite în sarcină  crește cu 88% riscul de diabet gestațional. Totodată, în cazul în care gravida consumă alimente prăjite de 4-6 ori pe săptămână riscul de a acuza diabet gestațional este de 16%. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: